Папата отмени всичките си аудиенции за днес заради "лек грип"

Здравословното му състояние е нестабилно от известно време
24 фев 2024 14:30, Елка Василева
12
Папата отмени всичките си аудиенции за днес заради "лек грип"
Снимка: архив, БГНЕС

Папа Франциск отмени всичките си аудиенции за днес заради "лек грип", съобщи Ватиканът в изявление, цитирано от Ройтерс и ДПА.

Светият отец провежда редовни аудиенции в съботните дни с официални представители на Ватикана, както и частни срещи.

Здравословното състояние на папата, който е на този пост от 2013 г., е нестабилно от известно време. В последните месеци главата на Римокатолическата църква, обединяваща повече от 1,4 милиарда католици по света, на няколко пъти имаше възпаление на дихателните пътища.

Миналата година 87-годишният Франциск бе хоспитализиран два пъти в клиника в Рим, включително за коремна операция. Той често използва инвалидна количка при публични изяви поради заболяване на коляното, отбелязва ДПА.

Папата бе принуден да отмени планирано пътуване за срещата на върха за климата КОП28 в Дубай миналия декември заради последиците от боледуване от грип и възпаление на белите дробове, припомня Ройтерс.

За следващата събота във Ватикана е планирана частна аудиенция на папа Франциск с германския канцлер Олаф Шолц, допълва ДПА.
(БТА)
   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Смешари новинари преди 2 месеца
Що не сте сложили снимка на Путин и тука?
11
0
 
1
 
! Отговори
Осъдени души преди 2 месеца
Изпълнен със Светия Дух, някога дякон Стефан казал на юдейските управници следните думи: - "Коравовратни и с необрязано сърце и уши! Вие всякога се противите на Светия Дух; както правеха бащите ви, така правите и вие! Кого от пророците не гониха бащите ви? А още и избиха ония, които предизвестиха за дохождането на Този Праведник (Исус Христос), на Когото вие сега станахте предатели и убийци, - вие, които приехте закона чрез ангелско служение, и го не опазихте!" - Тези думи са верни и до днес!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
папата да не полза никакви лекарства ! Само на бог да се моли там. И да не се къпе ! Както и да не ползва тоалетна хартия , то не че ползва де.
9
0
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 2 месеца
то Винаги с Лек Грип се Започва - и при Плутонии и при НовиЧок, че и при Български Чадър, т.е. Рицин - все такива са 1вите Симптоми!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пенсионер
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Време е престола му да се поеме от нов папа, този нещо не се харесва от хората, не може да води стадото, вечно е болен, а и нещо много с политика се занимава.:))
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Споко, тия са схизматици, не ни бъркат. Нека са си обратни и гейове, това е хубаво нещо разбира се а и толкова католическо и мусуманско също, то е почти едно и също нещо.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно неговия бог го забравил тез дни
4
0
 
3
 
! Отговори
пападерунгели преди 2 месеца
Отврат, папска!Доказани педерести, педофили,прелюбодейци. Те тия, ще ни е.бат вярата!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много черни свещеници от Африка игнорираха Франциско след г...те му грешки.Оказаха се корави тия черните, те ще спасят католицизма от г...ки разпад.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Новият папа ще е чернокож с консервативни възгледи.Явно те не се поддадоха на зеления ислямизъм шетащ из света днес и останаха на консервативни възгледи като отрекога признаването на г....те връзки.
1
0
 
2
 
! Отговори
Баба ми каза преди 2 месеца
Баба ми каза преди години, че ДЯВОЛА се кръсти ОТ ЛЯВО НА ДЯСНО. И на нея така са казали.