Шеф във НАТО: Готови сме за конфликт с Русия

Войски на НАТО не присъстват в Украйна
22 мар 2024 22:53, Александър Попов
92
Шеф във НАТО: Готови сме за конфликт с Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер заяви днес, че Северноатлантическият алианс е подготвен за възможен конфликт с Русия.

"Готови ли сме? Отговорът е да! Нашата основна задача е да бъдем готови“, каза Бауер в интервю за „Армианинформ“, списанието на украинското министерство на отбраната.

Бауер повтори това, което генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза по-рано, че войски на НАТО не присъстват в Украйна и че алиансът няма планове да ги изпраща там.

„Но ако една държава реши да изпрати свои войски, това ще бъде съвместно с останалата част от Алианса. Ние сме се ангажирали да си помагаме взаимно, ако някой член е в трудна ситуация. Ето защо страните от НАТО ще се консултират, преди да вземат такова решение“, обясни адмирал Роб Бауер.

Той подчерта, че едно от условията за членство на Украйна в НАТО е липсата на военни действия на нейна територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе джендар така е лесно като говориш от името на 30 Сетина държави извинете ме не знам колко са членките на алианса ....А я се опитали само да говориш от името на твоята държава ....тогава мог само да ти кажа АКО се опиташ добри си бяхте но за там сте си бяхте
84
1
 
9
 
! Отговори
ВънСатаНАТОотРодинат преди 1 месец
Англо- краварете и техните сатрапи тагаревци- магаревци са готови да изпратят децата ни да станат пушечно месо, заради техни интереси, но не са питали нас,българите дали сме готови на това.
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Адмиралът пита ли ни нас дали искаме да воюваме с Русия? Не, не искаме.
82
3
 
9
 
! Отговори
иво преди 1 месец
Ако беше го казал някой от типа на Ген. Секретар на НАТО е приемливо за ,човек който е безотговорен , не разсъждаващ , не мислещ за последствията които ще има за цялото човечество , нямащ понятие и представа това което говори това което казва нито го разбира нито осъзнава . Но да го казва Генерал ?--- на такъв висок и отговорен пост ? Как тоя с тоя капацитет и безотговорен , лекомислен, не сериозен , мало....умен ***...от се издигнал до тоя пост ?
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нациските наследници били готови за конфликт с Русия ,клоуни ,кото зеленото джудже ,но да не стане като на 5 май 44 г.и Русия от Иво да посети Берлин или Вашингтон
80
5
 
21
 
! Отговори
ванка с танка преди 1 месец
Тоя бил готов за война с Русия,така ли!?И как си я представя тая работа?Тоя *** дава ли си сметка,че руснака може да кара с един картоф на ден,и пет пари не дава за нищо и никой!?И дали руснаците ще чакат натовските кокони да се епилират и нарисуват веждите!?Никога не съм харесвал руснаците,но не съм ги и мразел!Просто съм искал да ни оставят на мира!Но да дрънкаш самодоволно такива глупости ми идва в повече!
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде моля отивайте на Луната да се стреляте. Тук ни писна от всички велики сили и колонийките им....
78
2
 
19
 
! Отговори
Те и преди 1 месец
Четниците от Априлското въстание са били готови за конфликт с Османската империя , ама знаем как свършват. И заразлика от нато са имали боен дух , морал и кауза
77
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
А вие, господине в бункера със стогодишно уиски.......
76
3
 
20
 
! Отговори
Путин В.В. преди 1 месец
А достатъчно сандъци, за всичката ви войска, имате ли?!
75
3
 
15
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 месец
Значи и достатъчно бройки памперси имате!
74
2
 
7
 
! Отговори
Мнооо ясно, преди 1 месец
нали затова го започнахте,сащисан?!?
73
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе те и украинците си мислиха, че са готови, само не споменаха за колко време, готови бяха за първите 2г, и не стига , че ги тъпчеха 50 държави с пари и оръжие, пак удариха коляното. Та толкова ще са готови и НАТО, като изпратят първите 100 000 ковчези на майките им, отрезвяването идва много бързо. Няма нищо по-тъжно от генерал без войници. Интересно, от къде намират толкова много ***, които да пращат на учения? Сигурно зелената сделка произвежда бедни хора, които за къшея хляб са готови
72
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО, райзбирай американците, създава конфликти по цял двят с цел да настани контингентите си там. Така завладява държави и краде ресурсите им.
71
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След такива думи как да повярваме, че НАТО и мироопазваща организация.
70
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Готови сте за война с държава, която няма намерение да воюва с други
69
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да, нато е готова за 3-та СВ, ама ние, обикновените хора дали искаме и дали сме готови да отидем на Оня свят. ако някой си мисли, че ще има победител при 3СВ то той е без мозък.
68
3
 
26
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Склерозата е много характерна болест за бившите " Западни" държави !
67
5
 
30
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Ами то конфликта е вече на лице бре! Сега следва да се разбере на кого нервите няма да издържат и да се предизвика нова световна война.И нека НАТО не си въобразява, че ще са печеливша страна при евентуална световна война, там губещи ще са всички!
66
7
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
терористичната атака стрещу Москва си е обявяване на воина-после следва мобилизация и пълноценна атака -----///------ И като мобилизират 300 000 цивилни, които са забравили от коя страна стреля пушката, какво ще се случи? Срещу кого ще ги пратят? По-добре направо да им връчат по една кирка или лопата и да почват да възстановяват щетите, защото така или иначе тая работа тях ги чака...