Фрази, които да си повтаряме в трудни моменти

Аз ще го направя!
4 яну 2014 09:44, Мария Дуковска
3
Фрази, които да си повтаряме в трудни моменти
Снимка: Sxc.hu

Със свършването на старата година отвсякъде получаваме съвети какво да направим през новата, с какви начинания да се захванем, какво е най-полезно да ядем през новата година и какво ли още не. Връзките ни, финансите ни, отношенията ни с близките – сякаш за всичко има решение. Но невинаги е така. Понякога нещата могат толкова да се объркат, колкото не сме си и представяли. Ако се случи нещо непоправимо, което обърква целия ни живот за една секунда се чувстваме безсилни да се справим със ситуацията. В такива случаи е добре да си повтаряме няколко прости фрази:

Аз мога!
 
Тази фраза е от изключително значение за да повярваме в на пръв поглед невъзможното, да повярваме в собствените си сили, да повярваме, че можем да се справим с всички изпитания. Често пъти е трудно само на думи да повярваме в способностите си и в това, че ще се справим, но повтаряйки си „Аз мога!“ някак започваме да вярваме, че това е възможно! И то става възможно! Силата е в нас.
 
Аз ще го направя!
 
Колкото и трудна да изглежда ситуацията, колкото и трудни да са емоциите за овладяване трябва да си повтаряме, че можем да го направим – да се вдигнем на крака и да продължим. Измислете си причина – заради някого, заради нещо, заради себе си! Няма значение, стига това да ви помага да съберете силите си. Независимо от болката и разочарованието е добре да си повтаряте, че няма невъзможни неща и че точно вие ще успеете да направите това, което трябва. Представяйте си бъдещето положително, подхранвайте добри надежди. Дори да не се осъществят съвсем докрай не се отчайвайте.
 
Аз трябва!
 
Никога не се отказвайте. Това е едно от най-лошите неща, които човек прави. Да се откажеш, означава да пропуснеш възможност, да пропуснеш да срещнеш някого. Трябва да намираме сили да се справяме с трудностите. Когато си повтаряме заповедната форма „трябва“ някак си съзнанието се мобилизира, чувстваме се сякаш няма друга опция, освен да направим онова, което трябва. И успяваме! С повече вяра в себе си и във възможностите си!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
фен преди 10 години
Пълна глупост е тази статия. Аз трябва е толкова затормозяващо, че никога не трябва да го казвате.
1
5
 
10
 
! Отговори
gg преди 10 години
Глупости! Единствените фрази, които повтарям непрекъснато са сочни и тлъсти псувни!!