10 извинения, които ви пречат да постигнете целите си

Оправданията, които могат да съсипят щастието ви
Обновена: 18 юли 2014 22:08 | 18 юли 2014 22:00, Мария Дуковска
12
10 извинения, които ви пречат да постигнете целите си
Снимка: outnow.ch

Когато често казвате „не“ на новите перспективи и възможности в живота си, вие пречите на себе си. Вместо да работите за своето усъвършенстване, вие спирате развитието си, като се самозаблуждавате с различни извинения. Вашето подсъзнание постепенно свиква с тях и вие ставате по-малко уверени и по-страхливи. Ако се отървете от тези оправдания, вие ще бъдете в състояние да растете както психически, така и физически.
Заменете вашите извинения с положителни алтернативи.

Ето десет оправдания, които ви пречат да постигнете целите си:

1. Не разполагам с достатъчно ресурси.

Много хора са склонни да се оплакват от липсата на време, пари и възможности, за да бъдат щастливи. Всички тези точки са основа за съвършенство за един среден човек. Ако се концентрирате само върху вашите проблеми, вие никога няма да успеете в нещо. Богатите и успели хора винаги мислят позитивно и не се страхуват да започват нови неща и проекти, защото са сигурни, че имат повече от достатъчно време, знания и ресурси, за да се развиват.

2. Страх ме е.

Опитайте се да разберете, че страхът е просто несъществуваща илюзия, която ви носи нещастие. Поемете контрола над ума си и не позволявайте на въображението ви да създава плашещи картини в главата ви. Ако не можете да се справяте със страха, трябва да се опитате да напуснете зоната си на комфорт. Изберете дейности, от които се страхувате, и се изправете срещу тях лице в лице. Така ще се научите да се справяте с проблемите си, без значение колко големи изглеждат те.

3. Това е прекалено трудно.

Животът е пълен с предизвикателства. Трябва да разберете, че всеки вид успех изисква работа. Мъдрите хора обикновено са наясно, че хубавите неща искат търпение и усилия. Освен това, справяйки се с трудните неща в живота си, вие ще изпитате удовлетворение от самия себе си.

Останалите може да прочетете в Tialoto.bg.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
dp преди 6 години
Всъщност не съм видял много хора които да не успяват заради ниско самочувствие (коетоказват текстът в крайна сметка).Човек не може да излъже себе си, някъде дълбоко всеки си знае колко струва и къде еспрямо останалите.Многото пари са по-добре от малкото, но са цел само за средноинтелигентната част отпопулацията. Човек струващ наистина нещо си гони целите, постига каквото постигаот тях и покрай това кога забогатял кога не, разбирайки, че втори живот за да правикаквото иска да прави няма.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На богатите проблемът е как да утроят милионите си. Те се надсмиват над онези, които си мислят как да отгладуват сметките си за ток.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Богатите и успели хора винаги мислят позитивно и не се страхуват""Има класова борба, добре, но това е моята класа,класата на богатите, която води война и ние побеждаваме."Уорън Бъфет - милиардер, един от най-богатите хора в света.
1
0
 
7
 
! Отговори
По ориенталски преди 6 години
11. Защо да си развалям рахата?Балканите са врата към Ориента. Рахатът е нещо, на което ние много държим.