Първата професионална шаферка предлага услугите си

Джен Гланц е търсена от булки по цял свят
19 авг 2014 22:40,
10
Първата професионална шаферка предлага услугите си
Снимка: Twitter

Всички обичаме да ходим по сватби, но 26-годишната американка Джен Гланц е решила да припечели от тях. Тя е първата професионална шаферка, пише "Дейли мейл".

Идеята на момичето дошла след сватба на близка нейна приятелка, на която била шаферка – все още непрофесионална. Тя обаче се представила толкова добре, че решила да предлага услугите си на непознати.

Срещу малка такса Джен гарантира, че гостите на сватбата ще танцуват. Тя може да помага при нужда за написването на сватбените клетви, да носи шлейфа на роклята на булката.

„Винаги съм обичала сватбите, затова реших, че искам да съм постоянна част от тях“, разказва Джен. Нейната любима част от сватбите е моментът, в който булката крачи към олтара. Често си представя как би изглеждала тя, ако е булка.

„Мисля, че има нещо много специално в обещанието между двама души да споделят живота си заедно. Затова обичам да съм част от празника“, обобщава Джен. Тя обаче има и скрит мотив: тайно мечтае да срещне бъдещия си съпруг, а като професионална шаферка шансовете й се увеличават, тъй като среща много повече хора. „Винаги се опитвам да хвана букета на сватбите“, споделя Джен.

Джен решила да рекламира услугите си в сайт за обяви. В рамките на няколко часа бива залята от хиляди съобщения.

„Написах, че мога да помагам на булката, когато например отиде в тоалетната и някой трябва да й помага с роклята“, разказва тя. Получила запитвания от жени във Великобритания, Австралия, Виетнам, Турция и Израел.

Джен признава, че била изненадана от огромното търсене. „Оказа се, че има безброй причини да се обърне човек към професионална шаферка – някои ми обясниха, че приятелите им не са добри в планирането, други пък живеели далеч и т.н.“, разказва Джен. Други булки пък просто нямали близки приятелки.

Към момента професионалната шаферка има запазени две дати през септември, на които ще работи на нечии чужди сватби. Младоженците заявили, че ще поемат пътните й разходи, както и ще й купят рокля, но Джен засега не е определила цената, за която ще работи на ден. „Всичко е въпрос на възможности от страна на булката“, казва тя.

Много хора казвали, че животът й е като на кино. И като във филм Джен се надява и нейната история да завърши с щастлив край и нейната собствена сватба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво точно включват шаферските й услуги? ;)
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм професионален сватбар, като седна на масата и се забравям!
4
3
 
26
 
! Отговори
Я надуй моме кавала преди 9 години
Тази мома дали свири на духови музикални инструменти?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10/10 would bang
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откога на *** им викат професионални шаферки... когато на мен ми спретнаха ергенско парти на мацките от партито все още не им бях лепнали това гърмко име ...
1
2
 
19
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Абе тези си е направо за ергенското парти ако питате мене!