Лекове при махмурлук от различни части на света

В Германия хапват риба
14 фев 2015 22:18, Михаела Лазарова
29
Лекове при махмурлук от различни части на света
Снимка: photl.com

Партитата и вечерите, в които си позволяваме да пийнем повече, винаги напомнят за себе си на сутринта. Вероятността да не страдаме от махмурлук е минимална. 

В тези критични моменти някои търсят спасение в чашата сода и аспирина, други пият много айрян, а трети залагат на шкембе чорба и бира. Вижте още няколко трика от различни части на света, които също се прилагат при махмурлук. 

САЩ – доматен сок и сурови яйца 

Осигурете на вашето тяло мощен тласък от витамини и протеини. Американците се доверяват на свежия вкус на доматения сок, за да преборят негативните последици от препиването.
Тяхната ободряваща напитка включва доматен сок, няколко сурови яйца, сол, черен пипер и няколко капки сос Уорчестър. Всичко това се завърта в блендера и се изпива с няколко бучки лед. 

Великобритания – сандвич с бекон 

Въглехидрати и животински мазнини. Британците се кълнат, че тази комбинация, обвита в хлебче, с вкусен сос, помага при махмурлук, особено ако този апетитен сандвич се яде в леглото. Ефикасността на сандвича с парчета бекон се поддържа и от учени от Университета в Нюкасъл. 

Германия – маринована херинга 

Обичате ли маринована риба? Германците са открили апетитен начин, с който да намалят страничните ефекти на махмурлука. Филе от маринована херинга се увива на рулца заедно с парченца кисели краставички или лук.
Рулцата се сервират като част от Katerfrühstück (махмурлук закуска), за която се смята, че помага да се възстановят загубените електролити.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
\m/ преди 9 години
2 - 3 бири и няколко дръпки от фасче масурче търкулнато на масата от предната вечер .. ехх .. лека разходка и пак в леглото блажено завит ~
23
0
 
1
 
! Отговори
[[ преди 9 години
ЗАХАР 1СУПЕНА ЛЪЖИЦА С КОЛКОТО МОЖЕ ПО МАЛКО ВОДА ДА ПРЕКАРАТЕ.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бира! Но една или две.
21
0
 
1
 
! Отговори
студент преди 9 години
АЙРЯН или ТАРАТОР
20
1
 
2
 
! Отговори
Skunka преди 9 години
Кой как иска да пие, вино с вода, ракия с бира , все абсурди:) (не включвам металюгите,те си обичат концентрат+бира). Говорим все пак за лек от препиване- закуска,кафе,wc(зад. По голяма нужда), душ, един джойнт.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 21Абе ти *** ли си бе? Как може да пиеш Вино и след това да пиеш вода след него? Разбирам да е концентрат, ама да пиеш вино с вода???? На всеки му е ясно че водата разрежда алкохолната асистенция. Но не става въпрос за напиване или дали ще те хване, а дали ти е вкусно докато си пиеш питието. Как може да пиете хубаво вино и след като отпиеш от него и ти остава приятния вкус в устата и надолу в организма да го измиеш с чаша вода???Вие сте ол;игофрени бе!
18
0
 
3
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
До Анонимен от 20Нищо смешно няма, това е правилно... Колкото повече вода пиеш заедно с алкохола, толкова по-добре е на другия ден...
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя дето по-долу пиел вино с чаша вода ме разби..МуахахахахахахаххахахахахахахахахаххахаВсе си мислех, че нещо вече може да ме учуди на тази земя... а ей го на пича с виното и водата..аххаахаххахахаххахахха
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Две спанета две сранета и всичко е ок.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чесъна те кара да се оригваш? Ти ме изумяваш! Чесъна го обожавам, но като съм махмурлия и ям шкембе с чесън започва да ми ври защото стомахът ми е разбунтуван още от алкохола и демек да му сипя ена порция още дразнител. Неееее, не ме разбра. И аз обичам шкембето с чесън. Даже когато няма да се срещам с хора предпочитам на всяко ястие чесъна. За киселото съм съгласен да шибна оцет в супата или ,лимонов сок, както и зелевата чорба. Пробвал съм тези варианти- и си направих изводите. Това е
14
1
 
1
 
! Отговори
Киро-пияндето преди 9 години
При здрав стомах, чесъна не дразни изобщо стомаха. Изпотяването зная, че не се получава само от чесъна. Написал съм, както и ти от какво се получава. Чесъна те кара да се оригваш и по този начин ти олеква, защото изкарваш натрупаните газове. От друга страна чесъна подобрява перисталтиката и чисти токсините. Както и да е щом можеш да ядеш шкембе без чесън да ти е сладко! Аз не мога.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако много ви се пие, не смесвайте алкохола. А най-добре си пийте само червено винце с мезе. Може да се напиете, но на другия ден да ви няма нищо. Говоря за хубаво вино.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
13Аз знам и едно друго нещо от лекарите. При жесток махмурлук да се яде шоколад- той избива всички токсини и даже ще ви накара да повърнете и да се изчистите.
11
0
 
5
 
! Отговори
Киро-пияндето преди 9 години
Ако нямате шкембе чорба можете да пиете сока от кисели краставички. Много помага. Можете пилешки (или др. бульон) да си направите и да изтискате вътре лимон. Сока от кисело зеле също помага. Доматен сок или всякакви видове натурални сокове най-вече от портокал. Айрана е също много добро средство срещу махмурлука. Общо взето повече течности, леки храни и супи са най-доброто след тежка вечер. Вода в никакъв случай или друг алкохол и най-вече бира.А най-добре пийте с мярка и не се напивайте!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10, напротив, обичам много чесънха, но когато си махмурлия чесънът дразни лигавицата на стомаха, а той има най малко нужда от това при махмурлук. И накрая1 се получава обратния ефект. А ефекта с изпотяването не се получава от чесъна, мой. получава се от лютото и от горещата супа.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10, напротив, обичам много чесънха, но когато си махмурлия чесънът дразни лигавицата на стомаха, а той има най малко нужда от това при махмурлук. И накрая1 се получава обратния ефект.
8
0
 
2
 
! Отговори
Киро-пияндето преди 9 години
До 2-риШкембе чорба без чесън е като манджа без сол. Как пък реши да е без чесън не разбрах. Би ли обяснил или просто не обичаш чесън? Сутрин при махмурлук се яде гореща шкембе чорба с много люто, чесън и оцет. Трябва да ви избие пот и тогава ефекта е най-добър. С потта излизат токсините и алкохола. След това отивате по голяма нужда и пак лягате да спите и като станете сте свежари. Шкембето или каквото да е друго да не се консумира с бира или друг алкохол. Ефектът е много кофти след това.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 8Да ве, точно това си помислих. И що за идиотия е да пия вино след което да пия и отделно вода? Ти ненормален ли си, бе? Все съм чувал виното да се разрежда с лимонада за да не е кисело примерно...но такава тъпотия за пръв път чувам от теб. За спиртните напитки съм съгласен- да използваш вода вместо друг разредител, но да пиеш хубаво вино с вода...това е идиотия меко казано.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа. В отделна чаша, НЕ да се разрежда. Ти какво си помисли?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5-ti Вино с вода ли да пия? Ти у ред ли си?