Сегашното поколение сякаш не умее да обича

Как се е променяла културата с годините?
15 апр 2015 20:17, Теодора Драгоева
42
Сегашното поколение сякаш не умее да обича
Снимка: outnow.ch

Трогвали сме се многократно от твърдението на бабите и дядовците ни, че бракът им е задържан, благодарение на компромис. Фактът, че ако има проблем, те го решават по свой си начин, а не заменят половинката си заради недостатък може би е причината за толкова малкото разводи при тяхното поколение. За съжаление, нещата не стоят така с новата генерация.

Бабите и дядовците ни са създавали здрави семейства, крепящи се на любов, а ние едва успяваме да намерим хора, на които да се доверим. Ако поколението на родителите на нашите родители може да бъде запомнено с принципи, морални ценности и лоялност един към друг, ние с какво ще бъдем запомнени?

Въпрос на личен избор е дали ще дадем началото на един много по-логичен и рационален подход или ще се откажем и от емоционалното, за сметка на материалното. Изборът е ваш.

Представяме ви основните причини, заради които сегашното поколение все повече губи способността си да обича.

1. Интересуваме се повече от незабавното и временно удовлетворение, отколкото от каквото и да е друго

Най-често срещаната тенденция към днешното поколение е нуждата от незабавно удовлетворение. Искаме всичко и го искаме сега! Въпреки че вече годините минават и се водим почти възрастни, продължаваме да живеем в култура, от която свикнахме с мисълта, че можем да имаме постоянен достъп до почти всичко. Ако сме гладни, храната е на едно телефонно обаждане разстояние. Ако искаме нова дреха, трябва просто да кликнем с мишката. Проблемът е, че това се превръща в ежедневие и начин на мислене, който се прехвърля и в отношенията ни с хората и любовните ни връзки.

2. Културата на наркотиците, алкохола и пороците

Няма как да отречете. Културата, че можем да имаме всичко незабавно не винаги води до положителни неща, особено когато става въпрос за пороците. В днешно време сме загубили основните ценности, буквално давим мъката в алкохол и любовното разочарование с многобройни срещи за по една нощ. Разбира се, не можем да генерализираме така, но нека бъдем честни – това е тенденция сред новото поколение.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
31
 
! Отговори
=== преди 9 години
ЗаТва, скъпи или скъпа 38-моу мнение, прецеждам и преценявам хората с две три техни постъпки, даже от думите им мога да вдяна какви са и що са и имат ли смисъл да виреят около мен. Щот като се раждаш, преди да се родиш, даваш едни обещания...и те, драги или драга, независимо дали помниш или не, е хубаво да се спазват. Пожелавам ти, никога да не срещнеш човек като мен. Просто няма нужда. Така си си щастлив, щастлива. Колкото толкова. Мъката да знаеш, че има нещо много чисто е огромна. Живей. Чао.
31
0
 
31
 
! Отговори
=== преди 9 години
38, а иначе обичам много. Ама тази обич не може да я носят слабурниците. Тази обич трябва да издържа и носи още 10 човека, с които съм свързана и които подкрепям, за които давам що материално или духовно мога да дам. На тази платформа не може да се качи фалшив човек, който не може да ме гледа в очи, да говори откровено или да живее в заблуди. Тази платформа, където вирея аз носи хора с морал, добрина, човечност, съпричастност и много болка. Затова плаваме заедно. Другите, 38, нека си обичат.
30
0
 
31
 
! Отговори
=== преди 9 години
38, аз проблеми нямам. Отдааааавна съм си платила дълговете. Целта в живота ми е да помогна на други да си платят техните. Скачам в живота им и ги връщам ...да се лутат и заблуждават с мъничките нещица, които могат да носят и да понесат в смисления си фалшив животец, пълен с неверни хора, жени, които биват лъгани и необичани деца, които се раждат от двойки, в които задължително поне единият е зверски ***?ан. Не ми дреме нито за самота, нито от смърт, нито за ...мнението ти.
29
0
 
31
 
! Отговори
- - - преди 9 години
Drugiat mi ogromen problem e, che sym grozna, debela, mnogo typa, bedna, bezrabotna, bezdomna, adski kompleksirana, stara, nezadovolena, myjemrazka. S tezi moi harakteristiki vynshni i vytreshni se obiasniavat sybsem lesno, priemlivo i razbiraemo za velikite eksperti po problematikata na bezlubovieto, shto pisha po tozi nachin. Sega veche, ubedena sym, shte iztsyka G-n Razbiracha i shte vdene v malkia si mishi mozyk, za ko ide rech pri men...pri taia.
28
0
 
31
 
! Отговори
- - - преди 9 години
"Pilih" im "dosadno" s vyprosi kato: "Zashto ne mi kaza?", "Zashto me luzhesh?", "Spal li si s tazi?", "Zashto mislish, che e nevyzmojno", "Kolko smelost se iska, za da bydesh chesten spriamo tozi, koito si ubeshdaval che e obichan ot teb?", "Kakvo znachi: ne te obicham veche?". Ne "pilene".Piliah si dumite.
27
0
 
31
 
! Отговори
- - - преди 9 години
Do 34Razbira se, che v men e "problemyt". Ogromniat "problem" e, che ne moga da dostigna vissheto syvyrshenstovo na obichaneto: 1. Namirah myzhko. Niama znachenie kakvo. 2. Pochvash da rysish kolko e znachimo I vazhno. 3. Hranish go, gledash go, poish go. 4. Mislish da vsichko: glavata na semeistvoto si: shtot si kazala "Da", pred olatara. 5. Razhdash 2 neobichani. 6. Chetesh i se pulish kato *** v dnes.bg shto pokolenieto ne umeelo da obicha. 7. Nikoga, nishto ne si izpitvala kym tufleka. Chestito! Omyzhena, realizirala se jena, rodila ot porednia nekadyren myzhlio. DA! Imam ogromen pro
26
0
 
33
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
Интересно защо тогава повечето ти коментари са за това как все си им тежка, как били страхливи, как били мухльовци, как ги хвърляш на *** и др. подобни. Явно проблемът е в теб, а не в тях.
25
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Социалните" мрежи направиха от подрастващите асоциални типове.
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз не разбрах какво е решението?
23
1
 
32
 
! Отговори
=== преди 9 години
28, жена съм.
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 20що си сигурен че жена го пише това :)) доста досадни мъже има
21
1
 
32
 
! Отговори
=== преди 9 години
21, когато общувам с хора, винаги се поставям в по-ниска роля, за да се надсмея над себе си, ако се наложи, затова дали съм велика не се определя от това, какви думи употребявам за себе си (обикновено нямащи нищо общо с величие), а от отношението на истински свестните хора, които съдят за величието ми не по думи, а по дела. Продължавай да ме четеш и да си вадиш изводите за мен по думи. Обикновено това правят полумъртъвците.хубав ден.
20
3
 
34
 
! Отговори
=== преди 9 години
21, не "пиля", не "досаждам" и не общувам с хора, които са решили,че съм им твърде тежка. Всеки има право да продължи да мъртвее, както си може и както намери за добре. Не харесвам ходещи мъртъвци. Нямат очи, уши, сетива да схванат какво им "'пиля'', затова подобни хора за мен са загубено време. В момента, в който някой изиграе "Големия тарикат"- загубен е за мен и ако съм се върнала към него, в последствие, с думи, то е защото трябва да се изчистя от мръсотията, която са ми е дал "обичайки ме".
19
0
 
36
 
! Отговори
Яре, яре преди 9 години
Сегашното поколение е плод на всичко, което се случва. Много бързо се променят отношенията между хората, всеки разбира всичко, виж това което работи може да не го разбира и харесва. Първокласници се репчат на осмоклосници, псуват без срам, учителите са последна ръка хора. Посоката е към това, писано от аре, аре, но не е добра.
18
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, сега сме в ерата на ултраизроденият егоцентризъм.
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е така, защото сегашното поколение набляга повече на материалното, отколкото на духовното. То не е виновно за това, което е, то расте в света, който ти му изградиш. В момента отвсякъде атакуват подрастващите, че задължително трябва да имат тази джаджа, това приложение и профил в еди коя си мрежа. Веднъж влязат ли, там започва филма- всеки се опитва да впечатли другите и ако нищо не успее, започва да прави глупости, за да блесне, а поради споделянето в мрежите, изпростяването става масово.
16
2
 
36
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Ами не те понасят, щото си умопомрачителна досада. Писва им да слушат колко си велика и как всичко разбираш, пък те колко са безотговорни. В крайна сметка намират по-добри начини да живеят от това да слушат непрекъснатото ти пилене.
15
3
 
35
 
! Отговори
=== преди 9 години
Защо ме отхвърляли човеците? Защо бягат?Ами, защото не могат да ме понесат. Много тежи тази му пуста отговорност, тази ми ти честност и коректност. Много тежи. Тъй. Почнах да се замислям дали така наречените от теб "лоши помисли и действия" не са свързани с отказа ми да играя *** игрички, да си затварям очите и да се преструвам. Сигурно... от това ще да е. ЗаТва като те сочат низките като проста трябва да не забравяш кой си всъщност, въпреки масовката от "обичащи чисто и искрено" наоколо.
14
2
 
36
 
! Отговори
=== преди 9 години
"Не може да се раздаваш и да не получиш в замяна.И в природата има обратими процеси,баланс."Никой не ме ще." Защо? Защо те отхвърлят? Защото имаш лоши помисли и действия."'15, дрън дрън ярина... Естествено, че се връща това, което си дал, ама не винаги е от човек към човек. Това, че не ме ще човешко същество, защото са ЗВЕРОВЕ ***, страхливи и недорасли да ме схванат, а повечето животинки ме обичат, значи ли, че ИМАМ ЛОШИ ПОМИСЛИ И ДЕЙСТВИЯ? Хайде помисли и се върни с отговорче.
13
1
 
39
 
! Отговори
dp преди 9 години
Изглежда става дума за преходен процес. Хората са масово достатъчно просветени, за дане са религиозни, и недостатъчно просветени, за да имат акъла да приемат това, което едобро за тях от поведенческите модели, на които ги е принуждавала до неотдавна религията.Може би с времето ще му намерят баланса, само промяната е постоянна на тоя свят.