"За" и "против" приятелствата с колегите

Съвети до колко е редно да сте близки с хората в службата
19 май 2015 07:46, Теодора Драгоева
9
"За" и "против" приятелствата с колегите
Чанинг Тейтъм и Джона Хил са приятели-колеги във филма "Внедрени в час"; Снимка: outnow.ch

Да работиш в офис от 9.00 до 18.00 часа може да бъде наистина трудно, особено ако не си в приятелски отношения с колегите си.
Ако скоро сте започнали нова работа - нормално е да се опитате да се сприятелите с хората, с които ще прекарвате по 8 часа на ден.

И все пак бъдете внимателни. Колкото и да са готини колегите ви, опитайте се да не ги превръщате в свои довереници, в приятели на "по питие" или в компания за купони. Винаги има риск да смесите вашите лични и работни взаимоотношения по един негативен начин.

Ето и няколко съвета до каква степен е редно да се сприятелявате с колегите си:

"Против" да избягвате сприятеляването

Важно е да се опитате да опознаете хората, с които работите, макар и да не е нужно. Все пак, би било добре да работите в общност, в която цари хармония и обща симпатия. Тоест, ако се държите прикрито и резервирано с хората в офиса си, те може да се настроят зле към вас. За това опитайте се да създадете едни позитивни, приветливи отношения и отвъд професионалното общуване.

"За" да не ставате най-добри приятели с колега
Не е добра идея да си търсите най-добър приятел сред колегите си. Все пак има вероятност с този човек да се капсулирате, да си станете самодостатъчни и да спрете да общувате с другите колеги. Така целия екип може да се настрои срещу вас двамата/двете. Това важи с особена сила, ако се сприятелите твърде много с шефа си. Със сигурност ще тръгнат клюки, които няма да са особено добронамерени.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един Българин - мрънльоКо, речи ?!?
4
1
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До Анонимен 2А ако системно е недооценяван от фирмата/шефа (или по-точно вие във вашата фирма), какво правим? Ако навсякъде за подобна работа плащат 50-100% отгоре, но по една или друга причина (транспорт, родно място, детски градини, възрастни родители и т.н.) не е подходящо да си смени работата и въпреки че докарва милиони на шефа си, последният не го оценява и няма премии и заплати за него (макар и в силно редуциран размер). Как можеш да мотивираш такива служители освен с ПАРИ, другарю?!
3
0
 
8
 
! Отговори
ed преди 8 години
До Анонименбай Иван не ходи на работа - той работи
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина все още не може да разбере, че на работа се ходи за да свърши една работа за едни пари. Нито работата си върши, нито парите си търси. Вместо това се занимава с клюки, интриги или обикновенно кибичене. Когато не му платят заработеното си трае като мишка защото може би знае, че не го е заслужил.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За офисните плъхове - ясно. Ами за бай Иван с лопатата?