Легенди за сънищата

Разтълкувайте вашите сънища
Обновена: 11 юни 2015 19:04 | 11 юни 2015 19:02, Михаела Лазарова
5
Легенди за сънищата
Снимка: photl.com

Сънищата са едни от най-големите загадки за човечеството. Още през 5000 г.пр.н.е има данни, че в Месопотамия хората са имали навика да записват своите сънища върху глинени плочи. В някои разказани легенди през вековете, съществували същества свързани с царството на сънищата. 

В следващите редове може да научите за някои от тях. А тук, в нашия съновник може да видите тълкуванието на вашите сънища.  

Япония и легендата за Баку 

Японска легенда разказва за Баку, който е добронамерен дух, за който се смятало, че посещава домовете по средата на нощта и поглъща кошмарите. 

Всъщност в историята на сънищата Баку е взаимстван от Китай през 14 век, като описанието на звяра поглъщач на лоши сънища се е променял с течение на времето. Слонска глава, крака на дракон и пиърсинг на очите. Такъв е Баку в източните истории на сънищата.

Едни от първите индиански племена заселили се на територията на Америка били Ojibwe. Според техните легенди имало жена-паяк, която наричали Asibikaashi. Тя плетяла паяжини, с които улавяла сутрешното слънце и го отнасяла на своите деца. 

Индианците приели, че паяжината, която жената паяк им показала как да плетат, закачена над леглото може да предпази от лоши сънища. През дупките ще преминат само добрите сънища, акошмарите няма да бъдат допуснати.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Des преди 7 години
До 2: какво е споделен сън? Сънувала съм осъзнато, т.е. знаела съм, че в момента сънувам, но споделен сън?