Защо точно аз? 20 стъпки за повече щастие

Негативните мисли нямат място във вашия живот
22 май 2017 22:39, Михаела Лазарова
1
Защо точно аз? 20 стъпки за повече щастие
Снимка: outnow.ch

Казват, че човек е това, което мисли. Негативните мисли са част от живота на всеки, но има хора, които им отдават твърде голямо значение и това ги изкарва извън баланса. Негативността се ражда от отговорите, които си даваме.

Според лайф коуч на име Марк, не бива да си задаваме три въпроса: "Защо аз", "Защо не аз", "Ако не съм достатъчно добър?". Вие колко често си ги задавате? Сега вижте 20 въпроса, които ще ви помогнат да се отървете от негативните мисли.

1. За какво бихте могли да бъдете благодарни и положителни към този момент? – Когато животът ви дава всички причини да бъдете отрицателни, мислете положително.

2. Посочете един проблем, който се радвате, че нямате – Усмихвайте се сега! Не защото животът е лесен, перфектен или точно както сте очаквали, а защото решавате да бъдете щастливи и благодарни за всички добри неща, които имате и за всички проблеми, които знаете, че нямате.

3. Какво държите здраво, а всъщност трябва да се откажете от него? – Може би това е страх от промяна, липса на воля, липса на мотивация, обръщане на твърде много внимание на чуждото мнение и т. н.

4. Кой или какво се нуждае от вашата прошка? – Прошката е най-вече за вас, за да ви освободи от негативните емоции и мисли, които само пречат.

5. Кое е правилното нещо, което трябва да направите сега? – Само защото е лесно, не означава, че си заслужава. Правете каквото е правилно, а не това, което е лесно.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари