Фон дер Лайен: Заставаме зад Украйна без "ако" и "но"

Призова Германия да премине към възобновяеми енергийни източници
28 яну 2023 20:20, Александър Попов
315
Фон дер Лайен: Заставаме зад Украйна без "ако" и "но"
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова Германия да премине решително към възобновяеми енергийни източници - в името на климата и за да ограничи приходите на Москва, предаде ДПА.

"В никакъв случай не може да има връщане към зависимостта от руските изкопаеми горива", заяви Фон дер Лайен днес на събитие на дясноцентристките християндемократи в Германия. "Това е задача за цяло поколение, която трябва да овладеем", добави тя.

Но борбата с изменението на климата не трябва да се води за сметка на икономиката, посочи Фон дер Лайен. Тя заяви, че руският президент Владимир Путин "си мисли, че може да ни изнудва със зависимостта ни от петрола, въглищата и газа от Русия", но че Германия бързо е намерила други източници.

Председателката на Европейската комисия също така заяви, че Украйна се ползва с безусловна подкрепа от страна на ЕС и че страната трябва да надделее срещу руските атаки, за да защити европейските ценности.

"Заставаме на страната на Украйна без никакви "ако" и "но", каза Фон дер Лайен, цитирана от Ройтерс. Украйна "се бори за нашите общи ценности, тя се бори за спазването на международното право и за принципите на демокрацията и затова Украйна трябва да спечели тази война", добави тя.

Фон дер Лайен и нейните колеги от ЕК се подготвят за среща на върха ЕС-Украйна на 3 февруари./БТА, Владимир Арангелов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още по темата: Урсула фон дер Лайен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
38
 
! Отговори
Клаус преди 1 година
Ще ядем буболечките , няма отърване
195
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най же-сто-ката гавра с цял континент си позволяват краварите
194
24
 
4
 
! Отговори
Точка преди 1 година
До Анонимен - "една фон лай-ня-на гинеколожда..." - Гавра с интелекта си ти лилипутинистко ИЗ,ча, дие. За най-голямо съжаление на всички дез, ориент, ирани лилипутинисти, Западът вече е много по-сплотен и всички твърдо сме решени кремлинското сат рапче да си замине безславно от световната история. Индусите и пекинезите също твърдо ще му помогнат. А вие живеещите в заблуда и/или финансирани от лилипутчин е време да се осъзнаете, иначе ще си житкате в идеологически мотивиран душевен дискомфорт.
193
2
 
30
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Фон дер Ла.й.Н.ен нещо доста стреснатичко гледа на снимката. От сега уплашена, а като дойдат русские в Берлин ще е ако.
192
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подклаждане на война. Не е добре. Германците подклаждаха този конфликт с години и препятстваха мирното му уреждане, като вместо това подготвяха и обучаваха наивните украинци за война. Доста подличка политика. Германските политици не научиха нищо ново и не забравиха нищо старо.
191
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
една фон лай-ня-на гинеколожда изпратена от сащ управлява европа-най голямата колония на 21 век- радуйте сее- по-голяма гав-ра никой не може измисли
190
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая па кокошка Фон дер Л ай н ен, вместо да си гледа професията на генеколожка, го играе главен американски агент в Европа? Казват, че след като тая негодница е управлявала въоръжените сили на Германия, почти ги е унищожила. И сега вече управлява EU, та затова сме на това дередже. След доказана корупционна сделка за 73 милиарда, си стои непоклатима и продължава да закопава Европа, защото е човек на USA.
189
1
 
28
 
! Отговори
До Фън с Лай.ня преди 1 година
"НО" щом видиш руски танкове в Берлин със сигурност ще има много "АКО".....
188
1
 
24
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Вижте какъв погледа вади и тая като Киро, дърта чанта за ш ибане вече не става .
187
1
 
26
 
! Отговори
един преди 1 година
Тази в качеството си на каква се изказва? Кой и кога я избра и упълномощи да говори от името на всички нас? Украйна член на ЕС ли е? Обикновените хора искат мир. И подробен отчет колко платихме до сега и къде отидоха парите и оръцието. Зашото цената на войната я плащаме всички ние, а не тази лелка.
186
2
 
34
 
! Отговори
Сусо преди 1 година
Първо застанете зад интересите на европейските народи!
185
2
 
31
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Ако тая бабичка сега е на фронтовата линия или който и да е от тези безстрашни европейски ръководители щяха по друг начин да приказват
184
3
 
36
 
! Отговори
И така преди 1 година
До последният украинец
183
2
 
30
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
"Заставаме зад Украйна без "ако" и "но"--- Това добре и го знаем, но поне вазелинче да бяхте осигурили за Украйна. А не толкова грубо.
182
0
 
25
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
добро утро! моля Ви да обърнете внимание на снимките и на хората на снимките! как те изглеждат и тези от "защитаващите" се задпадни мечти - лицата им на какви "добри" хора мязат! обърнете внимание на урсулата погледа моля Ви! тогава ще разберете!
181
4
 
21
 
! Отговори
Тонката преди 1 година
Какво е европа Новиа СССР
180
0
 
10
 
! Отговори
Поредният среден преди 1 година
в лицето на недораслия бакшиш.
179
53
 
7
 
! Отговори
007 преди 1 година
Предстои кампания да прогоним руснаците от България,а който е с тях и той ще им прави компания в дивите степи на Азия.
178
5
 
36
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Проблемъ е, в либерализма и "добрата воля" на Путин ако на негово място беше дивият Лукашенко това престаряло бабче нямаше да може да гъкне без да намокри п.мперса!!!
177
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"за 79 години червен фашистки терор" - Коооо кооо? Я ? Коо речиии? Ни ти са разбира?Пелтечиш!