Как да се справим със следизборния стрес?

Стойте далеч от социалните мрежи, съветват в САЩ
12 ное 2016 14:14, Петя Славова
12
Как да се справим със следизборния стрес?
Снимка: Reuters

Размразете фризера си, направете си маникюр и педикюр и стойте далеч от социалните мрежи. Това са някои от съветите на журналисти и други хора за справяне с онова, което психолог нарече стресово разстройство във връзка с изборите. То се увеличи, откакто Доналд Тръмп спечели президентските избори на 8 ноември, предаде Ройтерс.

Докато много американци честват изборната победа на републиканеца Тръмп, някои поддръжници на Хилари Клинтън ползваха социалните мрежи, за да изразят гнева и разочарованието си, пише БТА.

Сп. "Сайколъджи тудей" публикува "5 съвета за справяне със следизборния стрес и паника", като един от тях е да се направи нещо продуктивно. Направете нещо, което временно ще Ви даде усещане за контрол, дори ако става дума да размразите фризера си, казва журналистката Алис Бойс.

На няколко други сайта има сходни препоръки. Сп. "Космополитън" предлага "14 ефикасни пътища за справяне със следизборното безпокойство". Единият от тях е да се стои далеч от социалните мрежи, а друг - да се погрижиш за себе си, като се цитира мнението на семейния лекар Дженифър Коудъл от Ню Джърси, която съветва: "Ако се нуждаеш от маникюр и педикюр, най-подходящото време за това е денят след изборите."

Психоложката Алисън Хауърд от Вашингтон заяви, че някои от пациентите й говорели за изборите от месеци, но след като станали известни резултатите от гласуването, изразявяли повече тъга и тревожност в град, където 93 на сто от гласоподавателите предпочели Хилари Клинтън.

"По-рано не бях виждала нещо подобно", увери Хауърд. Тя отбеляза, че тези усещания са нещо естествено и не са свързани със здравословен проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: избористресСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, сега и изборен стрес ли трябва да бори? Ох, каква драма, какви глупости, с които се опитвате да си запълните страницата.
4
0
 
7
 
! Отговори
Бай Осман преди 7 години
Полвинка ракия или уиски и всякакъв стрес отива по дяолите.
3
1
 
4
 
! Отговори
мъка преди 7 години
мятате един пернишки бумеранг към педикюра в кухнята и поздравявате подобаващо света. в края на краищата и след най-мрачната нощ винаги идва утрото, са казали древните. падате, ставате, продължавате напред - иначе как ще се научите да вървите.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Моряк и половинаОще преди години, в наше комедийно шоу се каза много точно. След големите предизборни препирни и страсти, минат ли изборите, българинът започва да умува "Бе аз що гласувах така?!"
1
1
 
17
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
СЛЕДИЗБОРЕН СТРЕС?! Такава простотия, още не бях чувал! Ще каже човек, че не Тръмп, а Ердоган е станал американски президент!