Криза! Постни фойерверки за ЧНГ в Рио де Жанейро

Преди шоуто беше 16 минути, сега ще е 12
Обновена: 20 дек 2016 14:44 | 20 дек 2016 14:30,
0
Криза! Постни фойерверки за ЧНГ в Рио де Жанейро
Снимка: Reuters, архив

Продължителността на новогодишните фойерверки, които традиционно се организират на крайбрежната Копакабана в бразилския град Рио де Жанейро ще бъдат съкратени заради финансови проблеми, съобщава ТАСС.

Миналата година времетраенето на зарята беше 16 минути, а сега тя ще бъде сведена до 12 минути. Организацията на шоуто се нуждае от привличането на значителни спонсорски средства. Но тази година, поради финансови причини, много компании няма да могат да финансират празничното шоу. По-голямата част от финансирането ще се падне на градските власти в Рио, като те ще похарчат около 1,5 милиона долара.

Според местната управа фойерверките няма да загубят от своя блясък и при 12-минутна продължителност. Това е достатъчно дълго време, за да могат гражданите и гостите на мегаполиса да се насладят на традиционната новогодишна заря. Тя всяка година привлича многобройни туристи. Миналия 31 декември шоуто в Копакабана събра 2 милиона души, като за неговото провеждане бяха използвани 24 тона пиротехнически средства.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари