Цензура за Мечо Пух, приличал на китайския президент

Това съдържание е незаконно, изписва китайския Twitter
17 юли 2017 14:30,
6
Цензура за Мечо Пух, приличал на китайския президент
Снимка: колаж, Twitter

Някои от споменаванията на Мечо Пух са блокирани в китайските социални мрежи, тъй като симпатичният герой от детската приказка бил сравняван по външен вид с президента Си Цзинпин, предаде Франс прес.

В понеделник все още можеше да се покаже в китайския Туитър, Уейбо, изображение на Мечо Пух и името му. Но всякакви коментари под него биваха блокирани с надписа - " това съдържание е незаконно".

"Каква ли беля отново е натворил този мил пакостник, фен на меда?" се питаха китайските потребители. Работата е в това, че с наближаването на конгреса на Китайската компартия през есента, на който президентът Си Цзинпин ще бъде получи нов мандат, цензорите в Пекин са станали много стриктни в опазването на имиджа на държавния глава.
Първите смешни сравнения между държавника и Мечо Пух се появиха през 2013 година. Тогава зевзеци наставиха образите на Мечо Пух и на приятеля му Тигър с тези на Си Цзинпин и на Барак Обама.

На следващата година шегаджиите отново сравниха китайския президент и неговия гост, японския премиер Шиндзо Абе, с Мечо Пух и приятеля му, магаренцето Йори.

През 2015 година снимката на Си Цзинпин, приемащ парада, беше сравнена с Мечо Пух, изправен на крака, в открит автомобил. Тя се превърна в най-цензурирания фотос в Китай.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
:( преди 6 години
Това не е свободно време,сами се мъчите
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво толкова в САЩ забраниха "Том Сойер" и " Чичо Томовата колиба",в Европа прикъзките на батя Гим на Андерсен.Даже забраниха и Питър Пам.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, ама верно прилича!
2
4
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
То ако цензурират Мечо Пух, че приличал на китайският президент, ще трябва да цензурират и прасенцето Грухчо, че прилича на Ким Чен Ун, че даже и Смърфиетка, поради приликата и с товарищ путин !
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луис Суарес пък е Сид от "Ледена епоха", а Лионел Меси е Барни Ръбъл.