Жената в кухнята, мъжът на работа... Ролите в една връзка

Кои задължения за кого трябва да бъдат предназначени?
26 юли 2017 21:55, Eкип на Teenproblem
7
Жената в кухнята, мъжът на работа... Ролите в една връзка
Снимка: Instagram

Когато сме в сериозна връзка, почти неизбежно настъпва един етап, в който започваме да си делим задълженията, започваме да обръщаме повече внимание на интересите и пречат ли те на половинката да си „върши работата”.
 
Точно в този момент трябва да се осъзнаем и да си повторим няколко пъти, така че да го схванем много добре, че партньорът ни не е съдружник, а връзката ни не е фирма, в която всеки заема определена длъжност.
 
Да, всеки заема определени роли, но свободата е част от тях. Когато тя си отиде, връзката неизбежно си заминава с нея. Това е причината да не е необходимо да притискаме някой до себе си и да го задължаваме днес да прави това и това – фиксирани задачи, които ако не свърши, следват санкции.
 
Образно казано, всеки отделя толкова време, колкото иска да отдели и за каквото иска да отдели и по-скоро не „отделя”, а „влага”.
 
Защо трябва задълженията да се разделят на две и едва ли не да се прави график кой какво и кога ще свърши. Когато на Него му се готви, той ще го направи с удоволствие. Когато на Нея и се чисти, ще си пусне хубава музика и ще накара домът да блести от чистота. Това е въпрос на желание, а не на задължение.

Още за ролите на мъжа и жената във връзката можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: връзкадвойка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи казват, че жената с кеф ще пренася тежки предмети, докато мъжа полива цветенцата в саксиите. Мъжът и жената са различни, затова си има разделение на труда в къщата.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като го знам как готвят по добре да ми се махат от кухнята преди да ги заблъскам.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надето къде е да се произнесе?
1
1
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
ами то избора в менюто не е много голям - или средновековна назадничавост (жената в кухнята и ражда деца до откат), или претапяне в добрия случай, а в лошия може и под нож