От Рейкявик до Вегас: Локациите в Джейсън Борн

Петата част от лентата е от 29 юли по родните кина
28 юли 2016 10:14, Петя Славова
0

Снимка: Форум филм

Близо две десетилетия след като американското правителство е похарчило над $100 милиона за най-скъпото живо оръжие – Джейсън Борн, легендарният екшън герой най-после започва да възстановява спомените си и е твърдо решен да търси лично отмъщение.

Главната роля отново е поверена на Мат Деймън, а в петата част от поредицата ще видим отново и Джулия Стайлс. В звездния състав влизат още една от най-търсените актриси в момента Алисия Викандер, кинолегендата Томи Лий Джоунс и неостаряващият секс символ Венсан Касел.

В режисираното от бащата на поредицата Пол Грийнграс продължение се откроява още един главен герои – локациите, на които е сниман филма.

Със сцени в Лас Вегас, Бейрут, Тенерифе, Рим, Рейкявик и др., Джейсън Борн обикаля целия свят, за да добие уникална автентичност на историята.

Тенерифе – В началото на филма намираме Борн като участник в улични боеве с подозрителни типове. Именно в такава обстановка се завръща в живота му Ники. Във филма двамата са в Гърция, но реално снимките са в Тенерифе.

"Преобличането" на локацията не е лесна задача: трябвало е да подменят улични и други табели на испански с такива на гръцки, да поставят правилните имена на улиците, да "състарят" всичко, което изглежда прекалено младо и да коригират графитите, за да изглеждат по-подходящи за град, пометен от кървави протести. Но когато работата по промяната на локацията приключва, екипът не може да познае мястото.

Лондон – Британската столица се оказва най-универсалното място, на което екипът снима. Не само че Лондон служи за декор на Лондон, но и дава невероятна възможност с малко декор и префасониране да се превърне в централата на ЦРУ във Вирджиния или локации в Берлин, Исландия или Гърция. Уникалната архитектура на сградите по поречието на Падингтън позволява с малко допълнителни декори да бъде пресъздадена почти всяка локация.

Вашингтон – Снимките във Вашингтон са по настояване на Пол Грийнграс. Той има много убедителна причина: "Исках да върна Джейсън Борн към корените му, там където всичко започна с цялата легендарност на Мемориала на Линкълн и Вашингтонския монумент. Това беше най-естественото, което можехме да направим".

Лас Вегас – Най-зрелищната сцена в Джейсън Борн е заснета в Лас Вегас. За да направят каскадата по главната улица на града по-автентична, екипът затваря една от най-натоварените улици в света. Това предполага снимки по 24 часа в денонощието, за да освободят движението. Но екипът е единодушен, че всичко си е заслужавало.

Джейсън Борн идва в кината на 29 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари