"София диша" продължава на ул. "Княз Александър I"

Известните жълти павета ще бъдат затворени за автомобили
18 авг 2016 11:37, Петя Славова
2
"София диша" продължава на ул. "Княз Александър  I"
Снимка: Яна Пункина

"София  диша" продължава и на 21 август на ул. "Княз Александър I" в подкрепа на творческите индустрии на България и активния начин на живот.

Събитието ще обхване също ул. „Съборна“ (от ул. „Леге“) и части от Градската градина.  Известните жълти павета ще бъдат затворени за автомобилно движение. Локацията ще се превърне в пешеходна зона и открита среща с българските културно-творчески индустрии, както и в пространство за спорт и активен начин на живот,  от 16.00 до 22.00 часа.

Всяка неделя мултижанровият фестивал за градска култура София Диша затваря за автомобилно движение по една централна софийска улица, за да даде възможност за изява на българските културно-творчески индустрии, образователни и социални инициативи, в подкрепа на спорта, детски занимания и творчеството в 5 тематични зони.  

Тази неделя акцентът на фестивала са българските предприемачи – творци и художници - приложници. В Базарната зона ще видим сантименталните обекти на дизайнера на бижута Атанас Константинов от Артефакти, който вплита архитектурни и склуптурни елементи в работата си; изцяло ръчно изработените килими на Lambent от естествени материали – българска вълна и специална техника на изработка;  Точка и Точка, които ще представят своите минималистични, изчистени и прецизни порцеланови продукти; художествените творби на илюстратора Яна Казакова – детски книги, картички и подложки и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
СГТ преди 7 години
Много съм разочарован от тазгодишната организация на събитието. В предишните издания СД стартираше доста по-рано и желаещите го посещаваха в течение на целия ден. Тази година стартирането от 16.00 часа предизвиква оргомно стълпотворение, което възпрепятства... ами всичко възпрепятства. Нито може на спокойствие да се разгледат щандовете, нито да се закупи нещо от производителите (опашките стават неимоверни), нито дори да се разходи човек по улицата... Буквално не се диша!