Силви Вартан пристига в София

Звездата ще представи книгата си "Мама..."
22 ное 2016 10:14, Петя Славова
8
Силви Вартан пристига в София
Снимка: архив, Булфото

Силви Вартан пристига в София, за да представи лично прочувствената изповед "Мама. . .". Иконата на френската музика ще гостува специално за премиерата на книгата, която ще се състои от 19.00 часа  днес в литературен клуб "Перото", съобщават издателите от "Колибри".

"Мама. . ." е книга, написана с любов и с дълбока признателност към жената, с която Силви Вартан е имала особено силна връзка. Успоредно с образа на Илона, живяла нелек живот, без никога да се оплаче, голямата певица представя и собствените си премеждия и успехи, разказва за началото на певческата си кариера и за нейния апогей, за браковете си с Джони Холидей и Тони Скоти, за баща си, брат си, децата си, за дните и годините, които е живяла до обичаната си майка.

"Няма на света нищо по-мощно, по-силно от любовта на една майка", казва Силви. "Това е себеотрицание, съвършена любов. Връзката ми с моята майка беше спойка, нещо незаличимо, заложено вътре в нас, дълбоко, кръвно - някаква луда любов", допълва тя.

Силви Вартан е световноизвестна френска певица и киноактриса от български произход. Едва седемгодишна, тя напуска България със семейството си, а десет години по-късно записва първата си песен в Париж.

Следват множество турнета и албуми, които се продават в милионни тиражи по цял свят, а песните й се превръщат в хитове дори в Япония, Латинска Америка и Азия. През последните десетилетия Силви е предимно в Лос Анджелис, където живее със съпруга си, известния продуцент и мениджър Тони Скоти, и с дъщеря им Дарина.

През 2014 г. в София се състоя премиерата на книгата "Дума по дума", а ден по-късно Силви Вартан изнесе поредния си грандиозен концерт, на който представи албума "Силви в Нешвил".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: мамаСилви Вартан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да не би рубриката да е "артефакти" шото подхожда напълно!
4
7
 
13
 
! Отговори
Пешев преди 7 години
Пак ще се пее " Я кажи ми оооооооооооооблаче ле бяло....." след това ще има малко циврене и словоблудстване на тема колко обича България. Писна ми вече !!!
3
1
 
3
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
до 3- Живяла е 7 години, което според мен не е малко. В известен смисъл майка й е българка. Самата Силви е осиновила българче.
2
0
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Е, да ама тя просго не е българка. Явно не си запознат с родовата й история. Само е родена в БГ и е живяла малко тук. Нито родителите й, нито техните родители са българи.
1
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** тая чифутица жива ли е още.