ТВ водещ изяде задника си

Скандално „канибалско шоу“ разбуни духовете в Швеция
10 окт 2007 16:52, Екип на Dnes.bg
48
ТВ водещ изяде задника си
No comment! Снимка: Expressen.se

За пореден път телевизионно риалити шоу провокира вълна от възмущение сред зрителите и стана повод за дебат по страниците на европейските вестници „Кое е допустимо в едно ТВ предаване и кое не бива да се допуска“.

Този път чашата преля, след като „Пети канал“ в Швеция излъчи скандално „канибалско шоу“.

Водещите на предаването Фредрик Уикингсън и Филип Хамър решиха да "обсъдят" по необичаен начин „новия европейски проблем- канибализма“.

Милиони зрители на Швеция видяха как Фредрик ляга на операционен стол, а неговият колега Филип първо обозначава с маркер двете страни на задника на Фредрик, слага упойка, а след това отрязва със скалпел части от набелязаната плът.

Какво последва? Филип сервира като деликатес „отрязания задник“ на колегата си и Фредрик започва да яде собствената си плът. Неговият коментар: „Отличен вкус. Прилича на суши.“

След предаването зрителите засипали шведските власти и ръководството на „Пети канал“ с гневни коментари. Към протеста, за който говори цяла Швеция, се присъединиха и обществени организации, както и Шведската лутеранска църква.

За последната година това не е първият случай, когато медиите вдигат толкова много шум около скандално риалити шоу.

През август в Нигерия беше спряно излъчването на популярно риалити шоу, тъй като един от участниците в него загина по време на снимките.

25-годишният Антъни Огадже, заедно с още девет други участници, бил изпратен в щата Бенуе Плато за снимките на шоуто Gulder Ultimate Search, в което обикновени хора се подлагат на различни физически изпитания.

Според съобщение на продуцентите Огадже се е удавил по време на едно от изпитанията.

През юли риалити шоу разбуни страстите в Израел. Главната цел на шоуто е да се проследи превъплъщението на мъже в жени и обратно.

Две дами и трима мъже имат на разположение две седмици, за да сменят пола си. Само че не става дума за физическа смяна на пола или за сексуални малцинства. Водещи израелски гримьори и професионални стилисти помогат на участниците да направят революция във външния си вид и да влязат в ролята на другия пол.

През юни холандско риалити шоу, в което жена-донор трябваше да избере на кого да дари своя бъбрек, всъщност се оказа манипулация.

Неговата цел е била да се алармира общественото мнение за липсата на донори на органи.

Самата донорка „на края на дните си“ се оказа актриса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
---------- преди 15 години
hahahahah
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
tva e adski otvratitelno.
45
0
 
0
 
! Отговори
lovebird преди 16 години
Анонимен e prosto s format.
44
0
 
0
 
! Отговори
Himera преди 16 години
toooooooooooooooooo pa ama izqsh sa la da si tolky vkysen
43
0
 
0
 
! Отговори
WHITE TIGER преди 16 години
я оргън и да го изяде пред милиони хора тва ще е много извратено но какво да се направи хора !
42
0
 
0
 
! Отговори
WHITE TIGER преди 16 години
Това си е много извратено,нещо света започна да запада неграмотност,престъпност,наркотици и т.н.Най-накрая ще вземе да си отреже полови
41
0
 
0
 
! Отговори
DiDo преди 16 години
нищо лошо няма в тва да си отреже *** и да си го изпапа негово решение ама тая медиина власт която им е дадена немисля че сме длъжни да гледаме или да допускаме да излъчват изяждане на ануси и такива неща.
40
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 16 години
Абе бесите, ти я питай прабългарите тогава какво са ги правили извратеняците!
39
0
 
0
 
! Отговори
Диди преди 16 години
а тоя па 18 номер съвсем е изтрещел - мн му било вкусно тц тц .. Не знам дали ти е вкусно или не , ама те пращам веднага при Г-н Психиатър имаш нужда ;)
38
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 16 години
Ami .. taka e ..., taka nare4enite medii pobyrkvat horata .. obqsnete, zashto i komu sa nujni ?!Mladite hora jiveqt s internet .. ne s TV .. prostotiqta po TV stana neveroqtna ve4e ! I manipulativnata gnus, koqto seqt sred horata s "uvlekatelnite si predavaniq" !
37
0
 
0
 
! Отговори
kaka преди 16 години
Pitai besite edno vreme v trakia koi ne e bil razvraten,umniko.Bulgarite sme edinstvenni mai deto se psuvame na maikata...taka 4e-edno po6lo predavane ne e merilo za izvratennostta na ciala nacia...xmmm
36
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 16 години
Западната култура е само разврат, разврат и пак разврат!!!!!! Нищо хубаво не сме видели от тях! Все повече се радвам, че съм българин и че живея тук, макар и бедно! Само е кофти, че и тук се намират имитатори и се правят на ей такива, вместо да си вложат енергията в нещо полезно! Е все пак тази западна култура е взаимствала доста от древните гърци, които са били доста извратени, НЕКА БЪДЕМ БЪЛГАРИ И НЕ ДОПУСНЕМ ЕЙ ТАКИВА ГАДОСТИ ТУК!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
кое е по-важно: да напишеш коментар в интернет форум, макар и много ***, или да си замълчиш, като нямаш какво да кажеш?
34
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 16 години
За какви сектанти бълнуваш?... Това не "някъква световна теория за конспирация", а това е реалността. И колкото по-бързо го разбереш, токлкова по-добре за теб... Аз не съм сектант и държа да отбележа, че съм ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН!
33
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
..Замислих се дали да не ти напиша 30-на реда за новсия световен ред и това какво те чака теб и твоите потомци, но се изморих вече да обяснявам. Остани си със здраве! Който разбрал-разбрал и който има ум - да мисли.
32
0
 
0
 
! Отговори
kawasaki преди 16 години
о да и още едно допълнение ко им се чудите на хората че си ядат задниците пък ако искат и половите органи.Явно си гледат живота доста добре и щом посягат на себе си значи са се наяли със всякакви храни хахаххаха а ние си плюскаме *** тука и ни текат лигите докато гледаме телевизия,направете си сами изводите
31
0
 
0
 
! Отговори
kawasaki преди 16 години
а бе хора чета ви коментарите и усещам че сред вас има доста шантави да не кажа сектанти с някви световни теории за конспирация дето ми развивате не изглеждате по-умни ние нашата дтржава оправихме че сега да даваме акъл на другите я се спрете малко и дайте да направим нещо по въпроса с нашите миризливи политици вместо да се месим на държавите които в сравнение с нас живеят няправо в друго измерение а ние сме още в пра-историческата ера
30
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
не бързай да се смееш приятелю...защото други ще се смеят и така както вървят нещата - няма да сме ние.. Вземи почети малко и се срещни с будни хора. Истината няма да те хареса, няма да те направи щастлив, но ще те направи свободен.
29
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
евреиската *** под ножа !всички извращения(както вече казаха) и войни са заради тия псевдо хора!тия предавания също са техни творения, особено емблемата на биг брадър казва всичко....
28
0
 
0
 
! Отговори
kaka преди 16 години
N 27, тоа па :))))) умрех от смех