Не плащаш парно – няма детска градина

Логично е от есента топлото в София да поскъпне, смята председателят на Съвета на директорите на Топлофикация
46
Не плащаш парно – няма детска градина
Снимка: БГНЕС

Да бъдат отказвани административни услуги на длъжниците на столичното дружество "Топлофикация", поиска председателят на Съвета на директорите на "Топлофикация-София" Георги Кадиев.

Обсъжданите варианти са длъжниците да не могат да запишат детето си в детска градина или да не могат да вземат данъчна оценка за имот, докато не изплатят задълженията си.

“Трудно е отсега да се прави прогноза за цената на топлото през следващия отоплителен сезон, тъй като не се знае какво ще се случи с цената на газа”, каза Кадиев пред БНР и допълни, че е логично от есента парното в София да поскъпне.

“Въпреки това ще се търсят компенсации за загубите по друг начин, а не толкова чрез повишаване на цената на топлоенергията”, обеща Кадиев.

Днес се очаква да стане ясно дали "Булгаргаз" ще спре газоподаването към топлофикационните дружества в Бургас, Плевен и Враца, които не са погасили дори част от задълженията си.

Директорът на "Топлофикация Враца" Кремен Георгиев коментира, че са поставени пред невъзможност да изпълняват финансовите си задължения към "Булгаргаз" заради наложената ценова политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Лили преди 9 години
Пълна тъпотия тези хора не са добре ... не ме интересува де аз си реших проблем праснах една изолациика, намерих един сайт с евтини климатици megaelectronics.bg взех си едно инветрорче за под 1000 лева и ми дреме топлофикации и тем подобни шебеци :(
45
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Та това бг уж променена била от 1989,а монополисти навсякаде комунисти също.Кадиев да си хваща пътя ...що то говори глупости.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мръсните управници вместо да вдигат цените на ток,вода ,парно и т.н. нека да построят детски градини,а не да измислят нови и нови цедки за влизането на децата ни в тях. Това :"Не плащаш парно няма детска градина" го имаше като хумористично предложение към поредното изменение .Сега да очакваме ли "Не плащаш за нова лична карта 40 лв и 100 лв за паспорт няма детска градина" или "Не плащаш вода няма детска градина" ...Безобразие! Направете повече детски градини,за да има места за всички деца ,а не да се налага да ги колим като Манчо Панюков от Осиково! А дано доживея фалит на монописта ,защото ми писна да плащам годишно около 150- 200 лв. за тръбите на топлофикация и за топломери на радиаторите с нулеви показания .Уж като ни накараха да си сложим топломери ,ни лъгаха,че ще плащаме според потреблението,да бе да ! Кажете ми в коя държава се плаща една минимална заплата за парно при нулеви показания на топломерите,а?! Гадове !
43
0
 
0
 
! Отговори
Геле преди 15 години
Материалът не е за парното а за дет.градини.ПРЕДЛАГАМ - Децата на селяните на село и проблема е решен.
42
0
 
0
 
! Отговори
ВАСКО преди 15 години
Много ви е лесно. А аз като не желая да ползвам парно и топла вода, но няма как да се "откача" - мене питате ли ме? Мое ли на ония умен , дето го е казал това да му .....
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как може да се насилват хората да ползват некачествена услуга, която не желаят и защо дори посмъртно не могат да се откажат от нея?Откъде-накъде търговската фирма Топлофикация ще вменява клиентски права на някакво си жилище - само по себе си недвижима вещ - демек на партньор, неправоспособен да волеизлиява договорености, бидейки неодушевен недвижим обект, юридическите права на човешки субект. И не желае да се обоснове в контекста на правото на всеки човек , а не апартамент, на гражданска правосубектност? Нито сезонът е ясно определен в дати, нито температурата на водата в радиаторите и чешмата е поддържана в договорените по времето на соца градуси - над 60 - да гори кожата до мехури. Топлата вода не трябва да може да се ползва самостоятелно , а радиаторът трябва да е толкова горещ, че да не може спокоийно да се пипа за повече от 1-2 секунди с гола ръка - тоест 45 градуса на повърхността . Защо не се гръмнете с тия плоски лъжи! Или по-добре - попарете се с хладката вода от радиаторите или чешмата ако кожата ви стане наистина на мехури тогава обвинявайте нормално мислещите хора. Насилственото закрепостяване към мониполист на обществено значима услуга се нарича отнемане на права - граждански, лични и Конституционни, а в маргиналните среди му казват още пачка от рекет. Бандити!
40
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
И между другото моля всички участници във форума , да пипнат внимателно штранговете си/ за да не се изгорят/ и като отговор на предложенията на Др.Кадиев да му поискаме ОСТАВКАТА ,защото НИЕ плашаме неговото безхаберие в тези топли дни , парното да е така надуто. ОСТАВКА Др. Кадиев
39
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Отговор на др. Кадиев Др Кадиев, отоплявам се с климатик и редовно си плащам сметките за изразходвания ток. Освен това получавам фактури на Вашето дружество "Топлофикация" , които са по високи от сметките за ток на CEZ. Съседите ми са изключили радиаторите си, моите показват при отчет О или аз ги отоплявам с климатика си, а не те мен, но аз нямам никакви претенции към тях. Обяснете ми, защото все пак сте член на ВС на БСП и и бивш Министър на финансиите, защо сметките ми от Вашето дружество са толкова високи. Само моля Ви не ми излизайте с глупави аргументи, които получавам с листовките на "Тополофикация", че един штранг" отоплявал" , колкото среден по мощност радиатор/ Пазя листовката Ви/ или на Вашия "Министър" на Икономиката, че ако влезете в апартамента си, то там е по топло отколкото на улицата ??? Обяснете ми и защо от 15% сградна инсталация, която плащах преди години, сега тя скочи на 68%. Какво се промени в апатамента ми/ гарсониера/ или в Топлофикация или може би само "социалното" правителство??? Между другото весеки служител на Топлофикация може да провери през отоплителния сезон, че аз "топло" -не крада . Преди време изтърсихте друга глупост, и моля ви спрете, защото ще остана с впечатлението, че Вие сте глупав човек, както и Партията която представлявате. Не може и нямате право да ми налагате по какъв начин да се отоплявам или не. Това е наше право. А ваше задължение е да свиете всички разходи за разните ви там дружества за Топлинно счетоводсво, заплати, вкл. и Вашата и на цалата в "банда" в резултат на кото да ми предложите цена за отопление по ниска от тази на CEZ. Тогава аз първи ще се откажа от климатиците си и ще отворя радиаторите си за да се отоплявам. И между другото навън е доста топло и хората ходят по сака, а щранговете не могат да се пипнат от топлина. Това също би следвало да е част от политиката Ви за икономии или за.... по високо премии и заплати???
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДОКОГА СЪСЕДИ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗАЗДЪЛЖЕНИЯТА НА ДРУГИТЕ ""ХИТРЕЦИ ""- КОЙТО ПОЛЗУВАТ ТОПЛА ВОДА , А ДРУГИ ТОПЛА ВОДА И ПАРНО БЕЗ ДА ПЛАЩАТ , КАТО СЪЩОТО ВРЕМЕ СИ СМЕНЯТ ДОГРАМИ , ПРАВЯТ РЕМОНТИ НА АПАРТАМЕНТИТЕ СИ ы КУПУВАТ МЕБЕЛИ И КОЛИ. А НЯКОИ СА И ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ?
37
0
 
0
 
! Отговори
Людмила Зарева преди 15 години
А когато топлофикация ми дължи какво правим?Преди два месеца ми смениха водомера за топлата вода и продължават да ми начисляват кубици топла вода на него.Новият също си работи.Тогава?Жалбите не помогнаха.
36
0
 
0
 
! Отговори
kulyo преди 15 години
Moje li da ne hodqt i na u4ili6te?
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
къртиш+1
34
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
Едно юпи върнаха комунистите и то за нищо не става!!! Феодализмът ли иска да възцари, крепостничеството или...На калпава ракета и космосът пречи, Другари Комунисти!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами ако от ДАНС ти проверят бизнеса - ще си остане ли все така стабилен както досега, а?
32
0
 
0
 
! Отговори
един българин преди 15 години
Щом си чужденец, можеш много лесно да се махнеш от нашата държава! Особено ако ще ни водиш руски мутри!!! Не ви щем руските мутри, набий си го в главата!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
отопляващия се с въг преди 15 години
много сте *** и пак ще ревете. Пречи ви топлофикация и Кремиковци ви пречи. Кремиковци ще си отиде,но въздуха по-чист няма да стане. Топлофикация ще си отиде,но вашите сметки за отопление няма да паднат.Защото няма да има кой да ви ги плаща. Онези от ЧЕЗ дърпат щепсела веднага.Като мине многомилионна София на ток и въведат режим на тока или цените му станат непосилни,ще се срещнем пак в нета и ще си пишем.Дотогава чао.
30
0
 
0
 
! Отговори
чудомир преди 15 години
Може и да не си ползвал парно, обаче вървял ли си по улиците - вървял си - а те са между сгради, където има парно и следователно улицата се отоплява. Влизал ли си в магазин - влизал си - а там има парно, следователно си се топлил. Срещал ли си скоро баба си - срещал си - тя нищо, че се грее само на един радиатор, за което плаща 100 лв, се нагрява от парното и при срещата с теб излъчва топлина, а ти я поемаш - тоест отопляваш се. А на Витоша качвал ли си се зимъс - качвал си се - ама Витоша е до София, където е софийската Топлофикация и видният познавач на човеките права - Гошко КАДИЕВ - председател на нейния управителен съвет. Е, ЩЕ ПЛАЩАШ ТОГАВА - Топлофикация ни загрява яко всички, а ти се дърпаш (не знаеш ли колко му плащат на един председател? Ама не си хуманен, не си!).
29
0
 
0
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
няма майчинства, детски и соц. помощиДа ... ама не. За *** законите не важат в тоя *** ...
28
0
 
0
 
! Отговори
глупав плащач преди 15 години
Браво на Кадията - правно образован чиляк! Обаче пропуска нещо много важно - КОЙ НЕ ПЛАЩА - ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ ЧУ.КАНЕТО - да ч.ука в Африка. Така ще се намали и напливът за детски градини. Ей, андрешковци, съдете си длъжниците бе, стига сте хвърляли вината за тройно по-високите цени на тия дето не плащат, ние сме учили аритметика и въпреки, че криете себестойността като змия крака, все пак поне приблизителна сметка правим. Ама не ви стиска да съдите - първо пари за завеждане на дела, второ - на съда има вещи лица, колкото и да ги подкупвате, има и специалисти, които ще ви разкрият картите. Пък някой ще си поиска и наема. Не стига, че сте омазани до ушите, *** сте и нахални. Ех ... нещастни крадо-лъжо-мазовци.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
PARNO NE SUM POLZVAL, no vupreki tova ot m.oktomvri do sega imam za plashtane parno v razmer ot 430 leva...mai e vreme i za moeto otsustvie na kasite na toplofikacia