Промоция: Гърция продава аутобан за 6,5 млрд. евро за 100 млн.

Годишните приходи от "Егнатия Одос" са 50 млн. евро
Обновена: 22 сеп 2016 12:45 | 22 сеп 2016 12:41,
36
Промоция: Гърция продава аутобан за 6,5 млрд. евро за 100 млн.
Снимка: архив, Ройтерс

Магистралата "Егнатия Одос", за чийто строеж са били дадени 6,5 млрд. евро, ще бъде продадена за 100 милиона.

Приватизацията на националната магистрала, която свързва Игуменица в района на Епир с Александруполис в Тракия, е част от споразумението с кредиторите. Съобщението ще бъде направено в края на септември по време на преговорите с кредиторите за втория преглед на спасителната програма.

В доклада се казва, че сделката между частна фирма и фонда за приватизация на Република Гърция е за 40 години и гръцката държава ще намали процент от таксите.

Любопитно е, че само годишните приходи от една от най-дългите и нови национални магистрали на Гърция са 50 милиона евро, пише "24 часа", позовавайки се на в. "Български новини". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
metan gaz преди 7 години
Може това може онова ама тая магистрала има осветени разклони система за сигурност чрез камери в тунелите.от козани към игуменица е високопланинска магистрала каквато ние НЕ МОЖЕМ да направим.А тук вечер по Тракия се мъчиш адски да не изтървеш отбивката за пловдив...една табела...и за малко да я изтървеш...тази магистрала я има съществува а не като белене и тем подобни....да им имам кризата на Гърция
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали действаха за оздравяване - не за подаряване...Явно има план апетитните обекти да се подарят, после фалит и двадесетгодишна криза и намаляване на народа с до 50% заради рязък икономчески срив и безотговрна политика!Планът Ран и ЪТ в Гърция ще се изпълнява след като успешно бе приложен в БГ!А кажете сега, че историята не се повтаря!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до#17:Я се поинтересувай,какво е платено от тези задължения!Номерът с тези "приватизации"(откровени кражби),е да се вдигне шум,около големите задължения,за да се оправдае подаряването им за и долар,след което нещата се затлачват и отлагат някъде в неопределеното бъдеще и така нищо,или почти нищо не се плаща.Разбира,се,през това време (без)съзнанието на стадото е насочено на другаде и вече никой не се интересува,какво е станало.През това време следват няколко продажби на "приватизираното"..
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е така става ограбването,
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NIKOS KASANDAKIS E KASAL V " SORBA GURKA" KAKUF MU E HARAKTERA NA GURKA. , LUJHE, MASHE I KARA NA SIRTAKI.
21
1
 
15
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Просто скоро ще станат като нас!
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китайците купиха Солунското пристанище за 150 милиона, защо да не купят и магистралата?
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИ ТЯ И ГЪРЦИЯ ИМА 300 МИЛИАРДА ЕВРО ДЪЛГОВЕ.
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига сте им търсили кусуру. Кремиковци и БГА Балкан не ги ли продадохме за по 1 долар?
17
1
 
11
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
До АнонименВ Аржентина, Бразилия и Чили като е налят много западен капитал по-добре ли е?
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова Европейска колония на юг от България .И ние малко да се успокоим . Не само Българските политици са алчни и продажни .
15
4
 
28
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Ей, не вярвах, че ще се намери човек като теб да изцепи такава логика, но съдейки по одобренията ти явно не си единствения. За жалост!Какво им е виновен ЕС на гърците, че са крали като невидели, а? Или пък какво ни е виновен ЕС, че и при нас крадат. Някой да протестира? Не! Следователно всички са доволни. Проблемът не е в ЕС, а в самите народи, които не са си оправили държавите. Да реве всеки може.
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле. Магистрала която има приходи 50 млн, а я продават за 100 млн. Това е смешна работа. Явно Гърция толкова вече е затънала, че дори не може да преговаря. Ама гърците сами са си виновни. Не се случва за първи път да фалират. Такава им е културата и няма да се промени. Дано попадне в ръцете на нормален инвеститор.А иначе за 6,5 млрд. в Германия правят трилентови писти през планински терен. Хем е и по-скъпо строителството. Кой ли се е облажил?
13
4
 
24
 
! Отговори
ХОЙ преди 7 години
Ами всичко се заплаща на този свят. Живяха на вересия ядоха пиха и веселиха и накраят някой трябва да плати сметката. Спомням си през 80-те години ходих на гости при един приятел Грък и се замаях. Такова разсточителство не бях виждал през живота си. Всеки обяд с колегите му събираха пари помужду си и купуваха по едно агне и кръчмарят им го печеше. Узото се лееше като река. Вземаха бонуси на всеки 3 месеца плюс 13-та и 14-та заплата плюс коледни и новогодишни. Живееха като за последно.
12
1
 
18
 
! Отговори
Ъг преди 7 години
БеГе хотелиерите да я купят и дс я затворят. Ще им тръгне бизнеса и ще я избият за 1/2 сезон на Слънчака
11
2
 
13
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
До ако целта наПрилага се и към католически държави - виж Южна Америка каква *** е.И към ислямски държави се прилага.Изобщо религията не е фактор тук.Те господарите не признават етнос и религия. Всичко наред разграбват.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тази частна фирма кой я е избрал? Имало ли е обществено известен търг? Незнам и питам, понеже така написано ми изглежда като изнудване и заграбване
9
2
 
21
 
! Отговори
Димитракис преди 7 години
Ясу, вулгаракис!Димитракис не работакис, само пиякис узакис и игракис сиртакис. Германакис плащакис, не връщакис обратно евракис. Вулгаракис берякис маслинакис на Димитракис.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6.5 милиарда евро?!? Средно един километър магистрала струва 2 милиона евро нека да ги направим 4 милиона евро заради "големите трудности на трасето", тогава излиза че тая магистрала трябва да е минимум 1625 км. А тя е 670 км, значи гърците са чопнали пари от ЕС за 1000 км магистрала, която изобщо не е била построена.
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малакиите ядоха и пиха на аванта, играха сиртаки, построиха им магистрали, дойде време да плащат - еми няма кинти викат. Толкова нагло племе няма на Земята.