Сърбия се уплаши – строи ограда по границата с България

Белград се стресна от думите на Ердоган, че ще пусне бежанците
29 ное 2016 10:00,
82
Сърбия се уплаши – строи ограда по границата с България
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Сърбия спешно ще строи ограда по границата с България и Македония срещу бежанците, предават сръбски и македонски медии.

Белградското електронно издание "021.rs" цитира председателя на Сръбската народна партия, Ненад Попович, който призова правителството незабавно да изгради ограда по границата с Македония, за да защити страната от прилива на нелегални мигранти.

Според "РТС" (Радио-телевизия Сърбия) ограда трябва да бъде изградена по границите с България, Хърватия и Македония, пише Фокус.

Скопският "Стандарт" твърди, че спешното изграждане на огради по сръбските граници е част от спешния план на правителството в Белград за справяне с възможната бежанска криза, ако турският президент изпълни заплахите си и пусне мигрантите по т.нар. Балкански път.

Изданието се позовава на няколко министри от кабинета на премиера Александър Вучич, които са изразили притеснение, че "бежанското цунами, обещано от Ердоган, може да залее балканските страни по пътя към Европа".

Страховете на Сърбия от бежанска вълна са тема и за лондонския "Еxpress", според който министърът на труда и социалната политика на Сърбия, Александър Вулин, е заявил, че "с оглед на проваленото споразумение между ЕС и Турция, контролът по границата с България ще бъде чувствително засилен."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: Сърбияоградаердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Няма войска,няма държава.Има разграден двор,който иска минава..
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма кой да ни пази. Ние сами трябва да се опазим. На сърбите не им трябва скапания ЕС. Да не правят тази грешка. Ние като сме вътре, какво? Тукашните *** с удоволствие изпълняват заповедите на брюкселските *** и видяхме до къде се стигна. Сега въртят, сучат, но не искат да изгонят нелегалните навлеци. Не искат и да пазят границата. НПО-та всячески ги защитават и им помагат. Никаква реакция от така наречената власт. Та пак казвам - ние сами трябва да потърсим начин да се справим.
62
1
 
11
 
! Отговори
Мосю Густав преди 7 години
Поне ще спестим от ограда със Сърбия, сега да се оградим и от юг.
61
1
 
5
 
! Отговори
Васо преди 7 години
До мхъм: Един милион поляци ще останат и ще са на уважение в Британия, щото през ВСВ там е било задграничното полско правителсто и всеки поляк избягал от нацизма се е записвал доброволно в британската армия. Ние сме там пришълците. Чети историята. А и те не могат още да ни простят позора при Червена стена и Дойран.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПИТАЛ ЛИ СЕ Е НЯКОЙ ЗАЩО В РУМЪНИЯ И В ПОЛША НЯМА МИГРАНТИ?
59
4
 
12
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Сърбия лесно се не плаши. Доказала го е. Просто не иска да има нова Сребреница. Решила е, че с една ограда ще и е по-лесно. Ние се плашим, па се чудим как да направим така, че и вълчо да е сит, и агнето цяло. Хем знаем, че е невъзможно и всяка мекушавост ще ни докара нов Батак. Къса памет и неуважение. Всяка година на шествието минавам покрай хора дето си седят в колите, пушат си цигарките и не си правят труда да излезнат, да постоят прави, и да почетат мъчениците.
58
3
 
9
 
! Отговори
аз там преди 7 години
Половината форумци - същински Кисинджъри. Та така, та онака та Ер?Доган та оня:)Истината е че тук няма никакъв политически елемент. Турците ще ни пратят на м...а си когато поискат, сърбите казват вие за нищо не ставата, бежанците и транзит не щат да постоят тука като видят в какво блато са попаднали. Но в държавата на мафията е така.
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно естествено е граничещите със Сирия държави да приютят свойте съседи.Не съм чул Ливан да заплашва да пусне свойте близо 2 млн.бежанци нито Йордания , аТурция е по голяма държава от тях.
56
0
 
5
 
! Отговори
мхъм преди 7 години
До АнонименБританците тъй се подлъгаха, мароканеца Фърджи обеща да няма повече мигранти, обаче 1 милион поляци остават, прииждат и още повече индийци и пакистанци
55
3
 
4
 
! Отговори
защо, защо преди 7 години
До Rusiзащото сам си ги пусна, каза, че ще се грижи за тях, ще им даде и гражданство, отвори си границите и ги покани от цяла Афразия. сега ги ползва за заложници да муфти пари и екстри, и да плаши Юропата, за да я "спаси" Россията.
54
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото спасение е излизане от ЕС, за да нямаме отговорности към така наречените "бежанци".
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно,ако Ердоган ги пусне ,пускаме ги и ние .Македония същото направи.Никой не иска да остава тук,западняците да се оправят
52
10
 
5
 
! Отговори
Rusi преди 7 години
До Анонимен 59Erdogan e prav. Zashto pak trebva imenno Turcia da podsloni 3,5 miliona bejantsi, neka gi pusne...
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 49 Русия също има много. емигранти,предимно от Таджикистан,Киргистан и други от бившия СССР казват че са 5-6 млн.ниско платени работници ,руснаците не гледат добре на тях.
50
2
 
5
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
До HrantNapalno si prav moi chovek...
49
8
 
5
 
! Отговори
Hrant преди 7 години
Bravo na Erdogan. Turcia ne e dlajna da podsloni 3 miliona bejantsi. Da otvori granitsite si, kakvoto shte da stane. Nali zapada iskashe da svali Esad, ei vi Esad, zapovqdaite... Erdogan ne vinoven nito pak e dlajen da izdarja bejantsite... a sega mi slagaite minusi :)))
48
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяха сърбите че на нашата граница не може да се разчита и решиха сами да се пазят.
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
49- Ти бил ли си скоро в Москва и Питер, да видиш какво се твори, пък особено по Курбан-байрям. След 18:00 въобще забрави да се ходи пеша. Само с кола до двора. Ама все по-често на сутринта колата я няма в двора на кооперациите. По-богатите се барикадират.
46
0
 
25
 
! Отговори
спешни мерки трябват преди 7 години
А България кога ще се уплаши за това, че вече бива физически отделяна от останалата част на Европа? Огради на запад. На север Дунав. А след тези бариери следват поредица огради и пречки по границите на всяка следваща държава. Разберете едно - каквито рояци си пуснем тепърва у нас, все по-вероятно е да си останат за постоянно. А този риск се комбинира с перманентния риск ЕС да се разпадне. Ако държавите на север и запад са притеснени, ние трябва да сме 2 пъти повече притеснени от тях.
45
0
 
15
 
! Отговори
Асен преди 7 години
Спомнете си Кой беше на власт през 1997- 2001г .? , и кога се закриха Гранични войски. До 1989г на границата с Гърция и Турция има 72 минни полета. 68 от тях с дължина 71км. на границата с Гърция.На Турската граница са минирани 1000хек. /10 000 000 кв.метра/ с 15611 мини и е разминирана от април 99г. до окт. 99г. а всички защитни съоръжения публично разрушени.