Гърците вдигнаха нощувките с 10%, чакат рекорден сезон

Причината: Нарастващата популярност на плажовете им
16 май 2017 09:00,
44
Гърците вдигнаха нощувките с 10%, чакат рекорден сезон
Снимка: архив, Reuters

Гръцките хотелиери вдигнаха с 10% цените на нощувките в началото на сезона, пише сръбският сайт blic.rs. Макар голяма част от резервациите да са направени още миналата година, гърците са направили добра оценка на нарастващата популярност на плажовете си и са увеличили цените, обяснява изданието.

Гръцкият сайт star.gr обаче уточнява, че въпреки вдигането на ДДС за хотели и заведения от 13 на 24% търговците няма да прехвърлят тежестта върху клиентите си. Освен това тази година лятото в южната ни съседка се очаква да бъде рекордно по брой туристи. Миналата година страната е била посетена от 27,5 млн., докато това лято се очаква броят им да скочи на 30 млн., или с 10 на сто повече.

Най-много посетители в южната ни съседка се очаква да пристигнат от Германия, Австрия, Франция и Обединеното кралство, съобщава австрийската медия Die Presse. За миналата година Гърция е отчела 13 млрд. евро приходи от туризъм, като се очаква в идващите месеци сумата да нарасне значително.

Според директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов очакванията са 1,1 млн. повече чужденци да дойдат това лято у нас на почивка, пише "Монитор". Основно те предпочитат големите курорти Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, както и туристическите населени места Созопол, Приморско и Поморие.

Най-често те отсядат в хотели на първа линия и в местата за настаняване с 4 и 5 звезди. Значително увеличение се очаква на туристите от Германия, която в момента е основен пазар. Прогнозите са германските гости у нас да минат 800 хил. Повече туристи ще пристигнат и от Централна и Източна Европа като Чехия, Словакия, Унгария. Освен това се предвижда и около 180 хил. французи да дойдат на посещение в страната.

Според експертите повечето гости от Франция се дължат на нискотарифните авиокомпании, които летят до България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: мореГърцияпочивки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KHMER PRIDEДа са живи и здрави гърците, че и ние дошляците цоцаме от тях.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА КОРФУ И ХУБАВО И НЯМА МНОГО ХОРА, СЪШО И НА ТАСОС - ПО-БЛИЗО Е.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди седмица се върнах от гърция, след седмица пак отивам, този уикенд ще съм в българия. обаче не харесвам разгара на сезона им, жега и блъсканица. и у нас е така. нашето море не излиза по-евтино, нито пък тяхното. ние имаме винетки, те тол такси; у нас дерат кожи за чадъри, а там за нощувки. хубавите плажни почивки са на малдивите, бора-бора, мавриций, полинезия, но не всеки може да си го позволи.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гърция има уникални плажове и заливи, факт. пълно е с риба, водата е кристално чиста. факт. имат около 13500 кв морска ивица, а ние имаме под 300 км, също факт. оттам нататък е въпрос на личен избор дали искате да ви лъже българин или грък, в това отношение сме твърде еднакви. такси атина-пирея при запитване на английски е 45 евро, а при запитване на гръцки - 7 евро. у нас са същите мошеници. приличаме си дори и в негативизма, ние ходим на море там, а те си местят фирмите у нас. напук.
32
5
 
4
 
! Отговори
Какво предпочитате? преди 6 години
1.Черноморска глад,смрад и мизерия (+) или2.Среиземноморски рахат и пълен кеф(-)
31
2
 
7
 
! Отговори
митажки преди 6 години
До УзоисалаткаНе си стъпвал от 10 години на нащо, ама иначе имаш стабилно мнение ?!
30
3
 
5
 
! Отговори
Гошето преди 6 години
До 27................анонимнико ***....Тракийското море ми е по-близо с 400 км, цените са по-ниски отколкото на Черното море....къде искаш да ходя Бе ***...
29
2
 
3
 
! Отговори
Гошето преди 6 години
Цените не ги вдигнаха гърците....*** ни БГ *** с пари, изкупиха хотелите на зелено и сега ги препродават....
28
4
 
17
 
! Отговори
do 29 преди 6 години
Пич, т'ва че не харесваш гърците не значи че морето им е скапано. Мога да ти кажа че са ноооого по-напред от нас, и не е само в държавният им дълг, а и като хора са по-хора от нас. Знаят и бизнес как да правят за разлика от бг курортите.
27
17
 
7
 
! Отговори
до коментиращите преди 6 години
Ами ходете си в гърция никой не ви спира ! Друго си е да ви лъжат гърци .Мн прУст народ - стадо заспало ,чуждопоклонници , затова сме последни по всичко .
26
5
 
9
 
! Отговори
Вуйчо Ви преди 6 години
Ами те "софиянцити" ходят на Гърцията... Иначе ние останалите - на дворчето на пейчицата и това е.
25
3
 
8
 
! Отговори
. преди 6 години
По всички други теми пишете, че едва оцеляване, че получавате 200 лева заплата и живеете на хляб и сол, а тука ми лафите как не сте стъпвали по българското черноморие от 5 години щото сте ходели в Гърцияхахаха, смешнициии
24
2
 
3
 
! Отговори
До Радка Путкоматка преди 6 години
Хахахахха, беги на Черноморец! Ах теез червени домати, Радка на Черноморец ги разклаати
23
3
 
5
 
! Отговори
Радка Пиратка преди 6 години
Ах, Гърция! Как да ти устоя?
22
4
 
5
 
! Отговори
Радка Пиратка преди 6 години
Гърция!Причини: 1.Нарастващата популярност на мъжете им.2.Нарастващата популярност на плажовете им.
21
2
 
13
 
! Отговори
Ристо Трактористо преди 6 години
До до ристотрактористоХахахах мамини гъзари разбирачи...ходел ама нямало да каже къде...викаш тва Сен Тропе, тва Крит, тва Родос пасти да ядат..ти си знаеш едно супер яко хотелче дето сичко е ол-инклузив а? Е това е да си турбогъзар и да си ходиш на Черноморието..
20
24
 
10
 
! Отговори
до ристотрактористо преди 6 години
слагай бурканите и чесъна в багажника и газ към гърция ,а и чадъра да не забравиш .Аз си ходя в БГ и ми е Супер ,но няма да ти кажа къде -точно такива като теб ми развалят пейзажа !
19
8
 
29
 
! Отговори
Узоисалатка преди 6 години
10% ама е 100 пъти по-чисто и хубаво от БГ. Не съм стъпвал от 10 години в тая септична яма Черно море.
18
2
 
37
 
! Отговори
Ристо Трактористо преди 6 години
От 2008 година ходя само в Гърция на море и реших миналата година по септемврийските празници да отида до Поморие със семейството, за да видим дали нещо не се е променило...чадър и два шезлонга 45 лева, за трети шезлонг за детето още 5 лева...после обяд две порции сафрид, две порции пържени картофи, 3 кебапчета и две наливни бири от капанче на плажа- точно 50 лева...100 лева за един ден на плажа..Мерси ама аз пак си отивам в Гърция.
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, няма да отида в Гърция на море. Не защото ми пука за скапаната *** и не защото нашето море е по-хубаво. Напротив - гръцкото е по-хубаво. Бил съм достатъчно пъти там, за да знам. И то все на различни места. Просто ще пробвам различни дестинации. Примерно ще опитам в Абхазия.А българите, които плюят по морето в Гърция... Милички мои... Гърция е от 3 страни... не... от 5 страни е море! Има толкова острови и толкова скрити плажове, а вие само Халкидики, Тасос и Лефкада познавате!