Сърбия изтегли дипломатите си от посолството в Скопие

Обяснението: Спешни консултации в Белград
21 авг 2017 11:37, Елка Василева
40
Сърбия изтегли дипломатите си от посолството в Скопие
Снимка: архив, Reuters

Целият персонал на посолството на Сърбия в македонската столица Скопие е бил изтеглен за спешни консултации в Белград. Това пише в нота, връчена от сръбското външно министерство на македонското МВнР. 

В нея обаче не са посочени причините за изтеглянето на сръбските дипломати.

Позовавайки се на Женевската конвенция, сръбското посолство е помолило македонските власти да засилят охраната на посолството на Сърбия в Скопие, съобщават македонските медии.

Сръбският посланик в Скопие Душанка Дивяк-Томич заяви за агенция Бета, че не може да коментира и изпрати SMS на кореспондента на агенцията в Македония да се яви утре във външното министерство в Белград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Makedonec 22 Ти гредай,какво ви се случува сега на вас,сърбоманите,които не знаят накъде да я подкарат,дали към Белград,да пият една студен авода,или за парче хляб към Брюксел.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33 "Скъпи приятелю",у нас русофилите,или рубладжиите,или червената глутница,днес са "евроатлантици".*** да ги чуеш европейските дипломати на България от листата на БСП,какви ги говорят в ЕП.Те обичат да пътуват на запад не от вчера...Иначе,преди 1989 бяха много"подготвени"и "знаещи",повечето все по "История на БКП","Руските военни униформи","Сапромат" и подобни безмислици...
33
1
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Поредния шамар за Джуджи-Велики, Мордорския сатрап!
32
1
 
11
 
! Отговори
Левски Ботев Караджа преди 6 години
Македония - това е България скоро историческата истина ще възтържествува
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маските пагяят пагяят както се казва на стар български диалект от областта Македония,унищожителите на българщината във Вардарска Македония-сръбско-руският шовинизъм е в нокдаун,ПОЖЕЛАВАМ МУ СЪВСЕМ СКОРО НОКАУТ!!!Сръбските "дипломати"в Скопие щели да се върнат следващата седмица АМА ПАК СЪЩИТЕ ЛИ???АГЕНТИ НА УДБА-югославското КГБ!!!Хайде да подхващат и сръбските поми..ри по медии,институции,общини,гранични пунктове,армия,полиция ЧЕ ТАМ Е СТРАШНО и да почнат първо ОТ ИСТОРИЧАРИТЕ-ГАДО..Е!!
30
6
 
16
 
! Отговори
Партиец преди 6 години
Македонците е крайно време да поемат курс към запад. Трябва им НАТО и ЕС, иначе ще си гладуват още дълго време.
29
5
 
24
 
! Отговори
Иван Михайлов преди 6 години
Ето и някои от примерите за "ощетяване" меко казано на България от руснаците: Северна Добруджа я губим заради тях; След Съединението Сърбия ни напада, а Русия седи и гледа поощрявайки, нали ни е освободителка???; народа ни в Македония е подложен от тотален геноцид от сърбите десетки години с помощта на СССР. Българите в Егейска Македония и Беломорска Тракия са гонени от гърците, с одобрението на СССР;и безброй др. След сключването на договора с Македония-Сърбия и Русия защо са против?:)риторика.
28
4
 
27
 
! Отговори
Иван Михайлов преди 6 години
Българи, разберете най-после истината. Стига са ни промивали мозъците от изток и от запад. Македония я загубихме заради комунистическите сюрреалистични идеи на лидерите в Съветския съюз. Лошото че, че както преди (пример:Георги Димитров), така и сега, нашите политици продължават да робуват на т.нар. велики сили. Българските русофили трябва да си набият в главата, че са на първо място българи. Русия винаги е подкрепяла на Балканите на първо място Сърбия и Гърция. Примери в историята- безброй.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо - б***хти името Душянка :DВторо тоя/тая Душянка голем отворко - пратил СМС на човек, който изобщо не му е подчинен, да се бил явил видиш ли ням си къде?!
26
8
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
До ИстиРе-българизираща се Македония? Момче ти на кой свят живееш? Знаеш ли че този който в Македония сега си играе на премиер е лидер на партия чиито поддръжници скандираха "Българи убийци" и пишеха графити "Сатари за татари" (сатъри за татарите) само защото кмета на Скопие от ВМРО-ДПМНЕ Коце Траяновски беше решил да именува един булевард в Скопие "Тодор Александров". Тепърва ще видиш какво може любимия политик на Бойко Борисов в Македония. Но продължи да си вярваш.
25
0
 
28
 
! Отговори
Младши преди 6 години
"Има един предателски народ между унгарците и Българите,който всеки ден помага на турците да превзимат християнските крепости и им показва как да покоряват нови християнски земи." (Стефан Герлах,цариградски дипломат на германския император през XVI век).
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо бяха писали сърбите на един мост: - " Колумбе, ...е.м ти и откритието!" ?
23
0
 
13
 
! Отговори
Младши преди 6 години
"Който иска рогове,и ушите си загубва" (стара заровска поговорка).
22
21
 
3
 
! Отговори
Makedonec преди 6 години
До АнонименAko nemate dushmani, zemete gi amerikancite zaedno so shiptarite za prijateli. Toa ke bide kraj za vashata krasiva Balgarija a vprocem toa i vi se slucuva so vlezot vo NATO.
21
8
 
26
 
! Отговори
да преди 6 години
сърбите са най-големите лакеисмехотворен народ, който от лакомия за чуждото накрая загуби и своето
20
7
 
23
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Обясненията са две:1. Нови проблеми с албанците и опасност от терористичен акт.2. Получени инструкции от Москва за нов подход към ре-Българизиращата се Македония,чрез който да бъде задържана в руско-сръбската орбита. Най-вероятно е това,но не очаквайте да ни докладват какви са ги вършили: те по-скоро се боят,че мръсните им планове ще бъдат подслушани от онези централи,които помагат на Македония да се измъкне от руско-сръбското колониално потисничество,за да се върне към своите родови корени.
19
1
 
26
 
! Отговори
Internetlumpen преди 6 години
Нищо не може да скара хората така, както един мирен договор.
18
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Упс, пардон!Не Македония, а Южна Србия.Или Вардарска бановина, както ви харесва...
17
11
 
32
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Очаквайте белградските у-роди, *** на Кремъл, да започнат нова балканска война, този път в Македония.
16
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С този декрет, аз Суджуклия Първи, забранявам на 45 хилядната но армия да посещават националния стадион, защото ако недай си боже има атентат, ще останем без войници!