Българка се удави при гмуркане на Халкидики

Двамата със съпруга й искали да поставят световен рекорд
25 сеп 2017 09:37, Елка Василева
19
Българка се удави при гмуркане на Халкидики
Снимка: "24 часа"

Трагедия с български водолази - съпрузи, които се опитаха да подобрят световния рекорд на дълбоко гмуркане, разтърси Гърция.

Жената бе извадена мъртва след гмуркане с мъжа й в района на залива Торонеос, Халкидики, а в интензивно отделение на болницата "Свети Павел" в Солун по спешност е настанен съпругът й, пише "24 часа".

Двамата са се опитали да подобрят световния рекорд на дълбоко гмуркане.

Според бреговата охрана става дума за двойка българи на възраст 47 и 45 години, които по време на спускането си са се почуствали зле.

Както посочи директорката на Бърза помощ в Солун Хриса Мацикуди, 45-годишната жена неизвестно по каква причина е получила дезориентация, което е довело до удавянето й.

"Въпреки усилията на лекаря, който е присъствал на гмуркането на двойката, той не е успял да я върне към живот", добави Мацукуди.

47-годишният мъж също се е чувствал зле в морето и според директора на Бърза помощ членовете на водолазната група, която ги наблюдавала, постепенно са го извадили на повърхността.

"Процесът по гмуркане е продължил около 3 часа и веднага щом мъжът е изваден, е транспортиран с лодка до пристанището на Порто Карас, където с хеликоптер е прехвърлен в Солун, в болница" Св. Павел", каза директорът Бърза помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Гърциягмуркане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
! преди 6 години
До Ивайло Тодоровтой и да е *** и ***, поне не е глупав да си рискува абсолютно ненужно дара, наречен ЖИВОТ!!!
13
6
 
12
 
! Отговори
Ивайло Тодоров преди 6 години
До бг смешкиСмешник, ти нясно ли си, че Мишо и Теди са най-големите професионалисти на балканския полуостров бе мижитурка такава, какви два шнорхела, простия народ си ти и такива като теб, които седят само и тролят, а достойни хора си заминават, а трябва да е обратното, *** като теб с нагло и арогантно поведение не трябва да живее нито да се възпроизвежда, жалко е че не си ти, а Теди. Да почива в мир!
12
11
 
11
 
! Отговори
до Антония Балабанов преди 6 години
А тя какво е постигнала? Нелепа и предизвестена смърт. Мерси от такива "постижения". Дано остане като обица на ухото за тея, които искат да правят същото.
11
0
 
12
 
! Отговори
4i4o dяdko преди 6 години
опасни спортове са това...бог да прости жената..
10
9
 
13
 
! Отговори
Антония Балабанова преди 6 години
Моля ви *** нещастни с *** ви коментари, имайте уважение към семейството ни. Повече от сигурна съм, че нито едит от вас анонимни *** не е постиглал и една хилядна част от това, което е направила Теодора Балабанова. Да почива в мир, светлата и душа .
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каквото сам си направиш, никой не може да ти стори! когато си играеш с живота в повечето случай го губиш!
8
0
 
4
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
Rekorda s akvalang be 314 metra...
7
5
 
13
 
! Отговори
Знак преди 6 години
Много жалко за млада жена.В друг сайт прочетох,че гмуркането е било отложено преди два дни заради лоши атмосферни условия-знак,че това не е за правене,поне в този момент.Когато се научим да разчитаме подобни знаци ще се случват добрите неща
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от това което съм гледал ... при дълбочинно гмуркане без акваланг на определени метри има по един човек с маска и въздух. и да се объркаш той ще дойде и ще те хване. Какво точно е станало и какъв рекорд са се опитали да подобрят?
5
2
 
0
 
! Отговори
V преди 6 години
Atlantis Diving Center Nikiti :(
4
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световен рекорд, това сигурно означава 200+ метра дълбочина. Е не го разбирам това - както и да го гледаш е на границата на самоубийството. Логичен завършек.
3
60
 
6
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
взели 2 шнорхела и щели да подобравят рекорда на длъбичиноо гмуркане .....то така става ....аман от пр***ст народ в тая държава ....
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой световен рекорд са се опитали да подобрят? какъв тип гмуркане е било?
1
25
 
13
 
! Отговори
Един преди 6 години
Искала да направи световен рекорд, вместо това спечелила наградата Дарвин.