Обстрелваха с ракети летището в Диарбекир

Няма жертви и графикът на полетите не е нарушен
28 авг 2016 08:28,
20
Обстрелваха с ракети летището в Диарбекир
Снимка: архив, Reuters

Предполагаеми кюрдски екстремисти обстреляха с ракети летището на големия турски град Диарбекир, принуждавайки пътниците и персонала да потърсят убежище, предадоха Ройтерс и БТА.

Няма жертви и графикът на полетите не е нарушен, заяви губернаторът на Диарбекир Хюсеин Аксой, цитиран от телевизия Ен Ти Ви.

Четири ракети са били изстреляни по полицейски контролен пункт пред ВИП салона. Пътниците и персонала са били прибрани в сградата на терминала, за да се гарантира сигурността им, съобщава агенция Доган.

Диарбекир е главният град в Югоизточна Турция, където живее голямо кюрдско малцинство. Кюрдски екстремисти се борят срещу властта от три десетилетия. Нападението беше извършено дни след началото на турската военна офанзива в Сирия, целяща да отблъсне "Ислямска държава" и да попречи на кюрдските бойци да завземат територии, отбелязва Ройтерс.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами той и Ердоган провежда държавен тероризъм. Това сега в Сирия, дето загиват невинни хора под турските бомби, какво е? Агресия и тероризъм. Затова както е казано :"На зла круша-зъл прът"
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дивашка територия
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ хора
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички симпатизирахте на тия кюрди, а сега като правят атентати и убиват невинни хора се чудите къде да се скриете от срам. А по-глупaвите от вас дори все още бранят кюрдите.Когато едно зло се бие с друго зло, едното зло не се превръща в добро! Те са си просто две зли!
6
4
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Там има най-малко от тях бе ремък.
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това си е тяхна родна земя за която те си се борят? Все едно ние не сме се борили за нашата земя, докато сме били под османско робство?"Само ми кажи кога и къде е имало кюрдска държава? Никога и никъде не е имало. Това са просто едни недоразвити хора, които не знаят какво точно искат. Имат си държава като слънце - социалната система на Турция е страхотна! Заплатите са им хубави (като за тях си), пенсиите, здравеопазването, образованието също е супер. Само да има кой да работи и да учи.
4
3
 
1
 
! Отговори
Моливко преди 7 години
До Анонимен 6 ЧЕ КАК ИНАЧЕ
3
4
 
5
 
! Отговори
не вярвам преди 7 години
да са кюрдите.
2
17
 
8
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Можеше да загинат туристи. После харесвайте кюрдите. С нищо не се различават от ИДИЛ.
1
8
 
17
 
! Отговори
човек като всички преди 7 години
Доколкото знам, в договора за приключване на Първата световна война е вписано задължението за създаване на кюрдска държава така както за Ирак, Сирия Ливан и др.. Защо не е създадена?