Какво се разбраха европейските лидери в Братислава?

Реформа в ЕС ще има но чак към 2019 година
19 сеп 2016 13:14, Екип на Bloomberg
3
Какво се разбраха европейските лидери в Братислава?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На срещата в Братислава европейските лидери начертаха решения, които показаха пътя, по който ЕС може да започне да преодолява кризата. Времето за реформа в ЕС ще дойде някъде към 2019. Това заяви Борислав Мавров от Европейския институт в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му по време на срещата европейските лидери в голяма степен са били загрижени, както за състоянието на съюза, така и за начина, по който решенията в Братислава ще бъдат интерпретирани в собствените им страни.

Той заяви, че е видял много малки, но и много конкретни стъпки за преодоляване на кризата, свързани с вътрешната и външната сигурност на ЕС и икономическата стабилност. "Направи ми впечатление един нов наратив, който беше предложен – досега винаги ЕС беше представен като успешен модел, гарантиращ мира и демокрацията, а сега вече започна да се артикулира въпросът със сигурността на европейските граждани и беше ясно формулирано, че тя ще бъде във фокуса на лидерите", допълни експертът.

Според него България мери членството си в ЕС предимно финансово и не се възползва от другите предимства, като това да започне да играе ключова роля за реформирането на блока.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
Цитат: "Времето за реформа в ЕС ще дойде някъде към 2019."Ахааа, до тогава отново ще сте заети да се почесвате ли?
1
0
 
2
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
Цитат: "европейските лидери начертаха решения, които показаха пътя, по който ЕС може да започне да преодолява кризата."А до сега къде се почесвахте, та не преодолявахте кризата?