Ще има ли виновни по казуса с АЕЦ "Белене"?

Управляващите не знаят основни принципи в правото, твърди юрист
25 окт 2016 12:07, Екип на Bloomberg
7
Ще има ли виновни по казуса с АЕЦ "Белене"?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Действията на прокуратурата по казуса "Белене" няма да доведат до съществени промени в сегашната ситуация. Имаме опита, че когато тези обвинения влязат в съда, те обикновено не издържат. От една страна, защото са трудно доказуеми, а от друга - защото част от тях са политически диктувани. Това заяви адв. Светослав Димитров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му виновни трябва да се търсят в няколко посоки - на първо място в момента, когато е взето решението, че проектът "Белене" трябва да стартира отново и оттогава е поръчано оборудването на Русия, и в процеса на прекратяване на изпълнението на договора без самият договор да бъде прекратен. 

"Управляващите не знаят основни принципи вправото", заяви Димитров, обяснявайки, че замразяване на договора не значи прекратяване. 

"Не съм убеден, че Делян Добрев е извършил някакво нарушение. По мой спомен към онзи момент именно той алармира своите колеги, че при изпълнението на този договор после вероятно ще настъпят големи вреди", каза още Димитров.

Той коментира и реформите в енергетиката, като заяви, че страната се движи в правилна посока слиберализацията. "Необходима е приватизация, освободжаване на държавната собственост върху големите участници от пазара. Докато пазарът не се освободи и не заработи на пазарни правила, ще продължаваме да имаме тези проблеми."

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
поредния адвокат на мафията
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЕЦ у нас означава другоАпашиЕб**ватЦелокупниятнарод
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновни няма да има, народа да си наляга парцалите и да плаща данъци за да има какво да се краде
2
2
 
3
 
! Отговори
Dogan преди 7 години
А мене за консултацията за 2 милиона за някво водно огледало. КУГА?
1
0
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Свикнали сме винаги виновни да няма.Очаквам Добрев да бъде оправдан! Но ние обикновенните хора си знаем нашата истина и ще я изразим чрез Президентския вот!

Спонсорирани публикации