Мнима щерка излъга 84-годишна, метна й близо 2 бона

Ало апашите казали на възрастната жена, че избухнала газова бутилка
28 ное 2016 12:52,
5
Мнима щерка излъга 84-годишна, метна й близо 2 бона
Снимка: Reuters, архив

Старица от Берковица стана поредната жертва на ало измама. 84-годишната баба Маринка се отзовала на телефонно обаждане без да провери дали случаят е действителен. Измамата станала на 27-ми ноември.

Жена се обадила на домашния телефон на пенсионерката, представила се за дъщеря й, а след нея се включил мъж, който казал, че е д-р Лазаров.

Двамата й съобщили за инцидент с газова бутилка, при който дъщеря й пострадала, поради което се нуждае спешно от пари за операция на очите.

По указания на мнимия д-р Лазаров възрастната жена предала на явил се пред дома й непознат мъж сумата от 1 820 лева. След получаване на парите мъжът се оттеглил в неизвестна посока.

Сигнал подала на тел. 112 дъщеря й Светла.По случая е образувано досъдебно производство в РПУ Берковица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От заглавието излиза, че мнимата щерка е метнала 2 бона на бабата :P
2
0
 
9
 
! Отговори
Това, което ми прави преди 7 години
впечатление при тези измами е, че много често ало апашите се представят за близки на възрастните хора(дъщеря, синове, внуци). И щом е успешна заблудата следва, че тези хора отдавна не са общували със своите сродници. Хей, изоставихме бабите, дядовците и родителите си! Що за хора сме... заслужаваме си цялата съдба. Обадете се и кажете поне една добра дума на тези, които са ви отгледали и които са готови винаги да ви се притекат на помощ! Направете го, просто за да ги зарадвате - променете се!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....полицията регистрира случая! Край!