Какви промени са нужни на трудовите ни закони

Иван Нейков с коментар пред Bloomberg TV Bulgaria
16 авг 2016 11:22, Екип на Bloomberg
10
Какви промени са нужни на трудовите ни закони
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трудовото законодателство на България е неприложимо към микрофирмите. Това заяви бившият ресорен социален министър и директор на Балканският институт на труда и социалната политика Иван Нейков в Bloomberg TV Bulgaria. В "Бизнес старт" с водещ Йоанна Николова той коментира последните излезли трудови данни, както и даде препоръки за промяна на трудовото законодателство в България.

По думите му трябва да има отделни трудови разпоредби за малките фирми и за големите корпорации. Причината – микропредприятията са поставени под диспорпорциално голям регулаторен натиск за сметка на големите фирми.

По отношение на малките компании трябва да останат пет-шест фундамента като правото на отпуск, гарантирани условия и безопасност на труд и лимитирано работно време. Всичко останало не е приложимо за микропредприятията като елементите на "социален диалог" и "тристранно сътрудничество".

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гражданин 1: А колко дълга да е отпуската на този българин дето работи и събота, и неделя, че и по 10 часа. Примерно един международен камионджия. Щото да спиш в кабината на камиона на някой паркинг из Европа или Азия заобиколен от айдуци си е пак работа нали.
9
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Лесно е когато си настанен на софрата и цял живот папкаш да правиш анализ на готвача.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пенсията ти е отишла на кино не заради точкова система, а защото имаше инфлация по Жан Виденово време.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закона е закон , тогава когато не се налага да се променя за такива кратки периоди от време . Животът ни премина през преходни периоди , реформи и промени за да заприлича на една виртуозна лъжа .
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къв е тоя *** я марш в мишата дупка
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мерси от акъла на Нейков. Измисли точковата система и пенсията ми отиде на кино. Къде са ми парите бе Иване? И не само моите!
4
0
 
12
 
! Отговори
х преди 7 години
А защо не каже как мамеше работниците си с фирмата си Хюмън Пауър във Франция,но пуснах жалба във френската инспекция по труда и далаверата спря!!!!!!!!!!!
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше ми преподавател в университета, един от курсовете, които посещавах с удоволствие! Разбира си от работата и ужасно много е говорил на тази тема и в лекциите - прав е, че за някои разпоредби е направо смешно да се сравнява приложението им в макропредприятие с 1000 души персонал и в кварталната баничарница, където служители са Пенчо, жена му и леля Гина от съседния блок. :D
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а че ние имали ли сме такива закони
1
3
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Задължителна промяна в отпуските. Не е нормално човек, който работи на 4 часов работен ден да ползва 20 дни платен годишен отпуск, колкото човек, работещ на 8 часа!