Вдигат заплатите във ВМЗ - Сопот с до 10%

Производителността на труда се повиши, хвалят се от дружеството
15
Вдигат заплатите във ВМЗ - Сопот с до 10%
Снимка: архив, БулФото

През септември с до десет процента се повишава фонд "Работна заплата" във "ВМЗ" Сопот, съобщи изпълнителният директор инж. Иван Гецов.

По разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов и след проведени преговори със синдикалните организации в държавното дружество се въвежда и нова система за допълнително материално стимулиране (ДМС), която да обхваща в детайли всяко от звената.

Целта на новата система е по-справедлива оценка на всяко структурно звено. Тя е необходима за стимулиране процеса на реализация на Инвестиционна програма 2020, уточни Иван Гецов, цитиран от БТА.

Системата даде положителни резултати, премахна уравниловката, наследена от миналото и повиши производителността на труда. Това се вижда от постигнатите резултати за 2016 г. и за първото полугодие на настоящата година. Очакваме изключително добри резултати и за деветмесечието, поясни изпълнителният директор.

Той съобщи още, че за първото полугодие на 2017-а във "ВМЗ" е постигнато средно работно заплащане от 1 052 лева при числен състав 4 600 човека.

За да се реализира новата система за ДМС, още през следващия месец ще бъде повишен фонд "Работна заплата" с до 10%, а тестовият вариант на системата ще е готов до края на септември и внедрен през последното тримесечие на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Бай Танас преди 6 години
Е кво ся след 5 месеца увеличението го секнаха ,е тва е ток ,вода всичко вдигат а заплатите свалят е нема такава държава
15
0
 
7
 
! Отговори
Хахах преди 6 години
До десет процента,може да значи и- 2- 3%. Честито!
14
2
 
1
 
! Отговори
CuGaHuH преди 6 години
predpolagam na na4alnicite 6 vdignat samo
13
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Повечето от българското оръжие се изкупува от американски фирми,а после чрез С.Арабия(най-вече) и Турция се доставя до умерените,неумерените и ИД.Известна част отива в Йемен.Не е трудно да се досетим кой печели най-много по веригата.Факт е,че тая война спаси българските военни заводи,които едва кретаха допреди 2 години.Спомняте ли си,че за ВМЗ Сопот имаше единствен кандидат предлагащ смешните 3млн.лева?А сега ВМЗ за една година изплати ВСИЧКО дължимо към държавата(над 10млн.) и работниците!
12
0
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До К-9"Как спят спокойно след като произвеждат смърт?"А как спят тези които произвеждат войната-Богоизбраните?Сигурен съм,че спят чудесно,като знаят,че паричките и властта им растат с всяка нова война която предизвикват!Хората в Сопот са само малки зъбни колелца,които получават трохички от лудите пари падащи от оръжието!
11
0
 
2
 
! Отговори
Qwerty преди 6 години
До този наивник отдолу. Ами ние като не продадем оръжие, ще им продаде някой друг. Хората, които произвеждат не натискат спусъка.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До parlama ДА БЯХТЕ МИСЛИЛИ ЗА ТОВА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, А?
9
5
 
3
 
! Отговори
К-9 преди 6 години
Как тези хора спят спокойно след като произвеждат смърт?
8
0
 
10
 
! Отговори
Жоре Калашнико преди 6 години
Не бойте се, Саудитска Арабия гарантира поръчките до края на 2018 година- до тогава поне ще трае войната в Сирия и Йемен....
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно сме в социализма. Продаваме на арабите оръжие, плащат в петродолари. Произвеждаме евтино и качествено. Бай Тошо се върна на власт в образа на Бай Бошо Борисов.
6
1
 
3
 
! Отговори
Международното полож преди 6 години
Друго си е да има нейде вайница. Пада хлебец и вадица.
5
4
 
5
 
! Отговори
Afte преди 6 години
Kratka radost...a posle ste likvidirat zavoda....nali voinata svarshi?!
4
4
 
8
 
! Отговори
ПИШЕТЕ преди 6 години
Дайте повече яснота - Бруто или Нето . Ако е Бруто е тъпо - извадете 22,6% от 1052 лева и се получава Нето 824 лева . Дори чистачките в Хипермаркетите взимат повече .
3
4
 
13
 
! Отговори
parlama преди 6 години
те пък едни заплати, с тия 10% хората ще пребъдат!след данъци и такси я има 50-100лв чисто, я не... *** ти увеличението! Дългове ли да покриеш, пари ли пазиш... живот ли да живееш, БОЙКО?!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Ами на нас(произвеждаме 12% от БВП на страната) от 1-ви Ноември.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на останалите коги?,

Спонсорирани публикации