Kia хвърли ръкавицата на Audi A5

Бъдещият лифтбек на корейците ще ползва платформата на Genesis G80
19 окт 2016 13:14, Красимир Ангелов
18
Kia хвърли ръкавицата на Audi A5
Снимка: Kia

Корейският производител Kia потвърди намеренията си да пусне на пазара на лифтбек с 4 врати и задно предаване. Автомобилът ще носи името GT и ще се превърне в директен конкурент на Audi A5 Sportback, пише германското издание Auto Bild.

В основата на бъдещия модел ще бъде едноименният концепт, представен още през 2011 г. на автосалона във Франкфурт. Досега се предполагаше, че серийната версия на машината ще се казва Stinger, но в крайна сметка корейците са се върнали към оригиналното название GT.

В основата на лифтбека ще бъде платформата на новия Genesis G80, а под капака ще бъде поставен 3,8-литров атмосферен V6 мотор, развиващ мощност от 309 к.с. Същият двигател се монтира и под капака на G80. На по-късен етап Kia ще предложи и модификация с 3,3-литров V6 с турбо, който ще разполага с 370 к.с., както и версия с 5,0-литров V8 с 450 к.с.

Основният коз на корейския модел ще бъде цената му. Очаква се тя да бъде в рамките на 35 000 евро.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Kia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Основният коз на корейския модел ще бъде цената му."Значи, няма да конкурира АУДИ. Никой не си купува АУДИ заради цената.
11
0
 
4
 
! Отговори
до ужас преди 7 години
Бе какви китайци те гонят,ти май навсякъде ги виждаш.Ама,пак Путин е виновен.
10
4
 
4
 
! Отговори
УЖАС преди 7 години
Абе къде са тръгнали да сравняват тая китайска грозотия с Ауди и то с едно от най-красивите A5. Само който не е карал Ауди, може да го сравнява с друго освен с Мерц и БМВ, въпреки, че аз не бих го сменил с последните две.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауди са ***. Имал съм такова. През 3-4 месеца получавах известия за фабрични дефекти. Първо шарнирните болтове, после разпределителния ремък, отварящия се покрив и т.н. И така до края на гаранцията. Добре че поне в страната в която бях тогава, трябваше да ги отстраняват за тяхна сметка. В бг май не е така, нямам представа.
8
3
 
4
 
! Отговори
Sinai преди 7 години
До dffsdg Може ли да те питам? Ти предполагам си българин, сравнително интелигентен, предполагам поне 1 език знаеш, бял човек, европеец, нали? Тогава с кой акъл ще повериш живота си, че и този на семейстовото ти на жълт автомобил от сорта на Киа, Миа, Хуявей, Хуйдай и подобни?
7
0
 
5
 
! Отговори
dffsdg преди 7 години
До 1Абсолютно си прав! Обаче цената е супер достъпна, вероятно това ще бъде следващата ни семейна кола. Може би Киа разчитат именно на това, че обикновени хора ще си я купят. Изглежда готино, а е сравнително евтина. Ауди от този клас и да искаме, не бихме си купили - заради цената.
6
2
 
5
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Добре бе, ясно е, че Хауди не са БМВ или Бенц, но просто на ги сравняваш с КИА е меко казано несериозно. Жълта плагиатска марка срещу световен немски(!) производител - що за драскач си, не ми е ясно. От днес.бг пак са пуснали обпви за работа с критерий 3-ка в дипломата.
5
3
 
5
 
! Отговори
до Темида преди 7 години
А Тойота са сигурно още по-качествени от киа-та, ама са .. тойота. Затова и като погледнеш на представителни събития или високопоставени лица, не карат Кия или Тойота. Не че са лоши. Но не носят престиж.
4
6
 
8
 
! Отговори
Темида преди 7 години
До Dream Theater... да нямат общо. Новите коли на Киа имат доста по-качествен интериор (не говорим за S8 и A8 сегмента макарче и там е спорно с Genesis) по-красиви са на външен вид и по-интересни, идват с повече екстри, по-надежни (откъм електроника най-вече).....
3
4
 
8
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Да сравняваш Ауди с КИА си е доста глупаво.Просто,нямат нищо общо.
2
0
 
11
 
! Отговори
По-анонимен преди 7 години
До АнонименПодкрепям на 100%!Бих искал, хората, които не са съгласни да си изложат доводите!Тук никой не е казъл, че КИА е лош автомобил - просто e въпрос на имидж...Нали не очаквате Васил Bожков утре да се вози на Optima например...
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея не са разбрали, че коли от типа на А5, А7, А8, S-класа, 7er не са просто коли, а имиджови коли. Въпросния GTИ да е на нивото на А5, си остава ... Киа.Затова и VW направиха супер-дупер Файтон-а, който не отстъпваше по нищо на A8, S-klasse, 7er, но си остана VW и видяха, че няма да го бъде. А тея дето търсят имиджови коли, могат да си ги позволят.