Ford Mustang остава без V6 мотор

Обновената версия ще получи 10-степенен автоматик
23 ное 2016 13:37, Красимир Ангелов
4
Ford Mustang остава без V6 мотор
Снимка: Ford

Първото сериозно обновяване на 6-ото поколение на Ford Mustang предстои, като главната новост в него ще бъде отпадането от гамата двигатели на предлагания на някои пазари 3,7-литров V6 мотор. Това съобщава интернет-изданието mustng6g.com, което се позовава на дилър на марката.

В Европа V6 агрегатът не се предлага, като за модела са достъпни единствено 2,3-литровият EcoBoost с 4 цилиндъра, както и 5,0-литровият V8. Така вече на всички пазари базовата версия ще бъде именно с най-малкия мотор.

По време на премиерата на модела през 2014 г. от Ford обявиха, че след време 3,7-литровият атмосферен мотор ще бъдезаменен от 3,5-литров турбо-двигател EcoBoost. Явно обаче в компанията са се отказали от този вариант, въпреки че разполагат с такъв агрегат и той се използва при други модели на марката.

Потвърдено е, че обновеният Mustang ще бъде оборудван с 10-степенна автоматична скоростна кутия. Тази трансмисия е съвместна разработка на Ford и General Motors, която стартира още през 2013 г.

Освен нея спортното купе ще получи адаптивно окчаване MagneRide, което в момента се предлага единствено за "напомпаната" модификация Shlby GT350 Mustang, както и за нейната пистова R-версия. За автомобила се готви и допълнителен пакет Performance Package, с който машината ще трябва успешно да се конкурира с Chevrolet Camaro 1LE.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Ford Mustang
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Малииии, десет степенен автоматик.Че то скоростната кутия няма да маже да преброи степените..
1
1
 
6
 
! Отговори
Див Петел преди 7 години
Шъ зема един...моля завийте ми го.