Разломът между богати и бедни е проблем, а не ЕС!

На тази почва популизмът покълва успешно, предупреди Петър Андронов
28 юни 2016 11:30,
21
Разломът между богати и бедни е проблем, а не ЕС!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Светът върви на цикли и когато разслоението на доходите достигне голяма разлика, се заражда дълбока несигурност, която избива в популизъм и национализъм. Проблемът не са слабостите на ЕС, а разслоението между богати и бедни. Няма как икономиките да растат, когатo има несигурност.

Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR председателят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов, който бе категоричен, че след Brexit ще има несигурност, която се очертава да бъде продължителна.

"По-лесно ми е да разгадая числата от тотото, отколкото да позная какво ще се случи след Brexit-а. Нито еврото, нито паундът имат добри перспективи и не можем да сме позитивни. Хората няма да се успокоят, защото преговорите с Великобритания няма да спрат утре. През цялото време ще се говори за несигурност", коментира експертът.

Той увери, че нашата икономика се справя относително добре, като през последните две години имаме "сериозни признаци на съживяване".

"Не можем да смятаме, че сме част от кризисен сценарий, а банковият сектор в България е стабилен", стана ясно още от думите на Петър Андронов.

"Много е трудно да се предвиди дали банките ще излязат от Великобритания. Банковата система няма как изведнъж да изчезне. Самите англичани са много объркани. Дълбокият проблем е много по-далеч от събитията във Великобритания", добави гостът на Bulgaria ON AIR.

Петър Андронов е на мнение, че за момента банковият сектор в Европа е относително стабилен. "Голям проблем е, че секторът е подложен на лихвена диета от централната банка", добави Андронов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и откога банковия сектор е стабилен след КТБ ли , ащо се отнася до разслоението да има такова на богати и бедни .Уж всички сме в ЕС но заплатите в един и същ сектор за едно и също по ценз място са различно заплатени ,тогава какво означава да си в общност като ЕС и смятам че там много добре го разбират и това че трябва да се оеднаквят доходите за един и същи труд и да се разпределят икономиките по-равно , а не да се затриват в една държава в полза на друга не означава една крачка назад а напред
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния "стабилен" ***. Разтежът в булгариста.н е от заеми и еврофондове... а банките са добре нахранени, щото са поставевени в правен рай и свободно си дерибействат над малкия и среден бизнес. Имат 1,5 милиарда печалби, а ние теглим кредити за попълване на фонда за защита на влоговете.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е! Разслоението между бедни и богати е много голямо. А банките се превръщат в законни крадци с тази липса на лихва за вложителите си. Бедните хора едвам си заделят нещо /бели пари за черни дни/, а банките и на него посягат. Алчност, голяма алчност на богатите. Какви са тези шестцифрени заплати, бе? Едни се трудят за мизерни 400-600 лева и се чудят кяк дя свържат двата края на семейния бюджет, а на богатите не им пука. Пенсионерите едва карат с 200-300лева. Това си е геноцид! Резил! Алчност
15
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
преди 100 години се наричаще революция а сега несигурност разслоение между бедни богатиес и какви ли не измищльотини човек тьрпи тьрпи и изведньж взема тоягата много е простои не е измиследно от сега кьде почват стачките за 8 ч работен ден кьде пламва воина между бели и черни защо колониите изгониха колонизаторите и т.н
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой го направи това разслоение? Богатите. В Европа си съществуваше средна класа, но трябваше да се вкарват още и още пришълци, мигранти, ... Повечето производства се преместиха в Азия и на практика много от хората няма какво да работят освен нископлатени професии, в които са в конкуренция с пришълците. И на практика какво имаме - едно колониално блато.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че нали основната задача на ЕС е да доразвие и поддържа разслоението на бедни и богати на по-високо ниво, между народите, да опазва пазарите на големите и разбива икономиките на малките! Справка: АЕЦ Белене, Южен поток, американските ТЕЦове или ЕРПтата.
12
2
 
24
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Айде напъни си мозъчите и помисли нататък. Защо френските селяни получава повече субсидии от нашите? Защото така са го договорили с ЕС. И то не е само Франция, ами всички. Защо ние не го правим? Защото българските политици трябва да спрат да крадат и да мислят, от къде да им дадат субсидии на нашите. По-лесно е само с евросубсидии, които така или иначе пак се крадат! Проблемът на България е чисто локален. Нито ЕС, нито Русия, нито САЩ са ти виновни, а собствените ни политици. Подкупни са!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*милиардер
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, не, не, точно ЕС е проблемът. И лилиардер да съм, пак няма да ми се струва по-приемлив диктатът на евробюрократската мафия; и пак все толкова силно ще желая разпада им.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ, Проблемът е в ОБРАЗОВАНИЕТО!!! Образованието е смешно в днешно време и хората НЕ МИСЛЯТ. Не трябва да си милионер или милиардер, за да разбираш ЕЛЕМЕНТАРНИ икономически принципи, които са базирани на ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА. Или пък да имаш идеали и ценности и мнение. За това не се изискват милиони в сметката! ЗА това се изисква добра образователна база. Дори не е задължително да е висше! Много изпростяха хората, а младите не се интересуват от политика, което е недопустимо!
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Унуфри, това разслоение от въздуха ли е дошло или вследствие на политиките на психопатите-еврочиновници ?!?А ние защо сме бедни ?!? А, вие банкерчетата, защо не давате кредити на бизнеса, а само ипотеки къртите ?!? За стоков кредит с падеж 2 месеца ми искате 5 г. история на фирмата и обороти милиони. Че ако имам милиони до вас ли ще опра ?!?
7
0
 
3
 
! Отговори
БОБИ преди 7 години
До Анонименто и аз това им говоря,ама ми слагат минуси.Незнайно защо
6
2
 
4
 
! Отговори
ИСКРОВ преди 7 години
ЕХ ДРУГАРЮ АНДРОНОВ НЕ МОЖА ДА СТАНЕШ УПРАВИТЕЛ НА БНБ
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Песимистите купуват евро, оптимистите купуват паундове, а реалистите купуват биткоини, защото това е бъдещето. Свиквайте.
4
2
 
22
 
! Отговори
ала бала портакала преди 7 години
Българския съвременен банков гении достига единствено да измисли най безумните такси в банковото дело и периодическо ощипване на парите на вложителите
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безконтролното печатане на пари-там е проблема.От петродоларите насам(ще откраднем петрола на другите страни и с него ще обезпечим валутата си,а не със злато),нещата взеха да се влошават.250 000 паунда заплата на седмица в английската висша лига или 20 милиона на сезон в NBA?!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде ве! Вярно ли има разлом между богати и бедни? Те Меркел, Оланд, Камерън и разни други папури от къде да го знаят това? Те такива проблеми нямат.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ДЮБРЮТРУ!