Германската полиция обискира джамия

Тя била свързана с групировката "Ислямска държава"
28 юли 2016 14:33, Елка Василева
7
Германската полиция обискира джамия
Снимка: архив, Reuters

Германската полиция извърши обиск в джамия в град Хилдесхайм, свързана с групировката "Ислямска държава", и иззе доказателствени материали в подкрепа на плановете за забрана на организацията, съобщи вътрешното министерство в Берлин, цитирано от ДПА.

Освен джамията, чиято дейност се ръководи от немскоезичния "Ислямски кръг" (ДИК) в града, снощи бяха обискирани и апартаменти, принадлежащи на осем от членовете на ДИК, се казва в съобщение на властите в провинция Долна Саксония.

"ДИК в Хилдесхайм е национално гнездо на радикалните салафити", каза вътрешният министър на провинцията Борис Писториус, имайки предвид това ултраконсервативно движение за реформи в сунитския ислям.

"След многомесечна подготовка ние предприехме днес важна стъпка към забрана на организацията с извършените обиски", каза той за полицейската операция, в която участваха над 400 полицейски служители.

Властите имат доказателства, че в джамията се радикализират мюсюлмани, като биват насърчавани да отиват да се бият във военните зони, и че някои от посетителите на проповедите вече са напуснали Германия, за да се присъединят към терористични организации, включително "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, отбелязва ДПА.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Германияджамия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
В заглавието, ако беше СЪБОРИ колко по приятно щеше да звучи!!!!!!
4
10
 
1
 
! Отговори
превантивно преди 7 години
Трйбва да се обискират и комунистическите свърталища /днес преименувани на социалистически/. И явната им организация на Сидер Ага.
3
0
 
31
 
! Отговори
УМЕН преди 7 години
Всички джамии са свързани с тероризма
2
0
 
21
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Бой бой
1
0
 
28
 
! Отговори
Хайдрих преди 7 години
Събаряй!