Вторият нападател в черквата – също от Франция

Той бил в списъка на заподозрените за връзки с ислямисти
28 юли 2016 11:37, Елка Василева
4
Вторият нападател в черквата – също от Франция
Снимка: Reuters

Френската полиция успя да идентифицира втория от терористите, нападнали църква в Северна Франция преди два дни, предаде Ройтерс, цитирайки полицейски източници.

Той е 19-годишен, казва се Абдел-Малик Набил Птижан и е от градче в Източна Франция, край границата с Германия. Мъртвият нападател е в списъка на заподозрените за връзки с ислямски екстремисти и представляващи заплаха за националната сигурност на Франция.

Още по темата

Службите за сигурност са завели през юни досие за Птижан, в което се отбелязва, че той е започнал да се радикализира, каза друг полицейски източник. Според правителството във Франция има около 10 500 такива хора.

Птижан и неговият идентифициран по-рано съучастник Адел Кермиш, също 19-годишен, роден във Франция, взеха във вторник заложници в католическа черква в Нормандия по време на сутрешна служба. Те прерязаха гърлото на възрастен местен свещеник и раниха тежко още един заложник, преди полицията да застреля двамата терористи.

Кермиш също бил в тези списъци и трябвало да ходи с полицейски електронна гривна, за да бъде следен, след като бил пуснат от затвора през март.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Попа от отвъдното преди 7 години
Одрежете им мъдете и ги дайте на кучетата
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато един плъх се роди в свинарника той *** ли е ? Когато един мюсюлманин се роди във Франция той какво общо има с френската култура ? Бацилът билка нестава ! Ей това са и недоносчетата мюсюлмански. Той е французин тогава когато и Мохамед стане човек.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй, една полякиня туко що наръгана до смърт в Германия заедно с нероденото си дете чета. Оставила 4 деца сираци. А някакви атакували басейн пак в Германия и заплашили със смърт жените и децата в басейна. Лудост.