Жертвите от терора в Барселона – 13, ранените – над 100

Пострадали са граждани от поне 18 държави
18 авг 2017 07:08, Петя Славова
16
Жертвите от терора в Барселона – 13, ранените – над 100
Снимка: БТА

Потвърденият брой на загиналите при атентата в Барселона е ревизиран на 13, предаде Асошиейтед прес.
Според представител на каталунското министерство, цитиран от Ройтерс, той може да нарасне.

Жоаким Форн, представител на регионалното министерство на вътрешните работи заяви, че ранените са над 100.

"Нашият приоритет е да спасим животи. А другият ни приоритет е полицейското разследване, да намерим отговорните за атентата, както и всеки, който им е помагал пряко или непряко", каза регионалният премиер Карлес Пучдемон, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

Граждани на най-малко 18 страни са пострадали при атентата вчера в центъра на Барселона, предаде Франс прес, като се позова на местните власти.

Според информация към 1 ч местно време е известно за пострадали от Франция, Германия, Испания, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Унгария, Перу, Северна Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Италия, Румъния и Алжир.

Трима германски граждани са загинали при атентата в Барселона, съобщи германската телевизия Цет Де Еф, цитирана от ТАСС. Министерството на външните работи в Берлин заяви, че засега не може да потвърди информацията.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че е "ужасена от безсмислената загуба на животи в Барселона", предаде Ройтерс. Тя каза също, че министерството на външните работи на Обединеното кралство установява дали случилото се има някакво отношение към британски граждани.

Председателят на специалната комисия на Сената на САЩ по разузнаването Даян Файнстайн заяви, че американските специални служби са предложили помощта си на Испания, предаде ТАСС.

Кметът на Париж Ан Идалго заяви, че светлините на Айфеловата кула ще бъдат загасени тази нощ в памет на жертвите.

Кметството на Тел Авив беше оцветено в цветовете на испанското знаме в знак на солидарност.

Кулата на Световния търговски център-1 в Ню Йорк ще бъде осветена тази нощ в цветовете на испанското знаме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Забравихте организираните банди чекисти, преоблечени като футболни фенове в Марсилия, нали? Изметете всичко руско от Европа и тероризмът ще загуби главния си организатор и поръчител.
11
1
 
2
 
! Отговори
555 преди 6 години
Никой не поставя въпроса "Защо преди войните в Афганистан,Сирия,Либия и др.Нямаше такивало мащаб и брой тероростечни атаки?"Това е ОТМЪШЕНИЕ за тези войни!
10
0
 
10
 
! Отговори
Емо Г. преди 6 години
След всеки подобен атентат, реакциите са едни и същи: съболезнователни телеграми от държавните и правителствени глави в Европа (с почти идентични текстове), осветяване на сгради с цветовете на пострадалата страна, поднасяне на цветя... и всъщност НИЩО! Терористите - мигранти продължават да навлизат в Европа, помагат им да влизат самите европейци, ръководени от промити мозъци като Меркел и Юнкер и куп подмазвачи покрай тях. Като се обади някой като Орбан - бил расист. ДОКОГА???!!!
9
0
 
22
 
! Отговори
Shark преди 6 години
А Бурж Дубай в какъв цвят ще светне, че нещо не разбрах...... абе какви се тези глупости бе, да не сме на дискотека, гасим лампите, осветяваме сгради, що за мало--омия, Така ли се борят с убийци. Ще дойде време, ще ви сринат Айфеловата кула и на нейно място ще направят джамия, толерасти прости.
8
7
 
0
 
! Отговори
men преди 6 години
само аз ли не виждам пак снимки с линейки, лекари, парамедици, полицаи, пожарни, микробус, суматоха, хаос, носилки ами само некакви полузалеганли индивиди които уж се крият. къде са видеотата от охранителните камери? цирк брикселистан в действие. атентатите в берлин, ница, париж, шарли, бриксел, мюнхен, сарафово са ментета да се сплашат офсите.
7
0
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 години
Вячеслав М0л0тов беше прав !Само не знам, що имената на коктейлите ги цензурират в тоя сайтТова е дискриминация към правата на барманите във форума
6
0
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 години
Аудио-визуална шоу-програма Звук и Светлина от Айфеловата кула - доста ефективен и иновативен начин за борба с тероризма !И много плюшени мечета, танци и романтични разходки със либерастки лозунги в ръка.А другарят Вячесляв *** отдавна е измислил лекарство против алахакбаровската болест, ама ако ви споделя подробности, ше имам гости от НСБОП-а......и да не забравите да си турите испанското знаме на профилната снимка и постнете некое хитче на Ариана Гранде с хаштаг НемаНиУплашите !
5
1
 
5
 
! Отговори
Дрис преди 6 години
аз не беше брат ми Пиш беше
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците просто да спрат да продават оражие на саудитите - осножен спонсор на тероризма. Второ - на граждани от арабските държави временно, за около 100 години, се забранява излизането извън тяхната териториа. 3, всички с подходяши имена се транспортират обратно в земите си. 4 - нешата са решени
3
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добър отговор, оцветяваме сгради със светлини, гасим на други светлите в знак на траур, после ще излезем с плюшени мечета на шествие, а брадатите си действат с големия ятаган! Европа си е заминала вече! Помня когато бях граничар 85-та, пиле не можеше да прелети през границата защото се знаеше, че се стрела!
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как ранените от 20 станаха 100Да не е у ало и престрелка след това
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали вчера съобщителни че са над 80