Европа във война: Всяка битка е предпоследна, а победата – временна!

Не сме готови за тази битка, обяснява експерт по антитероризъм
21 авг 2017 13:23, Петя Славова
44

Европа е във война, в която всяка битка е предпоследна и всяка победа е временна. Води се тотална война, за която Европа не е готова. Тя излъчва сигнали на жертва, които водят до нахъсване на агресора. Това обяви експертът по антитероризъм Христо Смоленов пред Bulgaria ON AIR след атаката в Барселона.

По думите му тероризмът нанася своите удари много по-бързо, отколкото механизмите на демокрацията могат да сработят.

Според Смоленов рисковете за България се увеличават не само заради предстоящото европредседателство.

Още по темата

"В насипното състояние на нашата система за национална сигурност, това е покана: "Ела, вълчо, изяж ме". България няма специализирана агенция за противодейтвие на терора", подчерта той.

Христо Смоленов е на мнение, че в Европа трябва да се изгради нещо ново, което няма да зависи от подаянието на една или друга служба. Той настоя, че Европа трябва да се държи като субект на историческа отговорност.

"Време е за коориднирани кохерентни мерки. Италианската система на противодействие се оказва доста по-ефективна, защото своевременно експулсира хора, заподозрени в симпатии към тероризма", даде пример експертът по антитероризъм.

Смоленов посочи още, че е дошъл краят на камикадзетата и на сцената има нов профил на терориста - човек, който успява да нанесе своя удар и в много случаи се спасява.

"На пръв поглед безсмислените атентати играят мрачна роля в самообучението на тази самоорганизираща се система, каквато представлява съвременният тероризъм. Кутията на Пандора е отворена", предупреди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа загива заради алчността на западните държави (най-вече англичани и французи) да крадат нефт и газ и да правят оранжеви революции.
26
0
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До АнонименТи май не си разбрал. Иска се изолация на тия дето по 5 пъти на ден си показват дирника на Алаха. А те не са "целия свят", поне не все още.
25
2
 
1
 
! Отговори
аман преди 6 години
всички от КАТ Се следят като помощници на терористи и масови убиици ..вижте и Борисов как изглежда следен обемно като терорист
24
1
 
0
 
! Отговори
Аман от терористи преди 6 години
Страшно нагли престъпници чрез корупция са монтирлаи милиони тежко терористични оръжия за масово поразяване вкл в училища и детски ясли..Увреждат тежко милиони деца ежеминутно..Терористи на власт последните няколко години са закупили жестоки скенери и тежко терористични съоръжения с които са увредили биосферата в огромни региони..Нови камери масови убиици монтирани в Европа вкл в България следят милиони цели едновременно поименно..Чрез камерите маркират трайно жертви з а убиване с катастрофи..
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По данни от днес на белгийския в-к Het Laatste Nieuws в белгийските забавачки деца на ислямисти от 2 до 6г. наричат белгийчетата *** и правят знак, че ги колят. Борбата с това зло ще е дълга и трудна. Затъналата в разкош Европа ще трябва да се откаже от много свои възгледи и да започне реално да се бори.В Европа се увеличава мнението,че единствената страна,бореща с ислямизма реално е Русия.За 2016г. в Русия са се преселили 65 000 човека, като 30 000 са бивши руснаци от Западна Европа.
22
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Римската Империя води войни в Африка докато германските племена не разрушават Рим. Така и сега, Европа се конфронтира с Русия , а през това време арабските терористи я превзеха.
21
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А лошото е, че в тая война враговете са 2 - видимите, дето газят и взривяват и невидимите - всички тези "наши" политици и НПО-та. Народа е сам срещу тези врагове.
20
0
 
9
 
! Отговори
hm преди 6 години
mnogo milo obqsneniesled kato se slu4i ne6to, ekspertite obqsnqvat tova, koeto horata otdavna sami po logika se se6tat
19
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ТАЗИ ВОЙНА ЕВРОПА НЯМА ДА Е ПОБЕДИТЕЛЯТ.
18
1
 
26
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Решението е да се изпратят още войски по границата с Русия!Направо изпратете и всички полицаи там!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конвенционалните войните са най-ефикасния начин да спасим планета. Знам. че звучи гадно, ама това е истината
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На територията на най-малкият континент Европа са се водили най-много войни
15
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изселване на арабите от Европа и изолиране на арабския свят.Изтегляне на всички европейци от арабските страни.Абсолютен контрол на европейските граници и отстрел на нарушителите.Никаква намеса по никакъв начин.Да бъдат оставени сами на себе си.Те винаги са воювали и ще воюват по между си докато свят светува.Да живеят както искат.Никави допирни точки с европейската цивилизация.
14
2
 
19
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Пак СпеСиалист.България нямала служби.А Европа като има какъв е резултата.А специалисте.Ал Велики го е казал преди 3000г.Няма печаливша тактика срещу противник рещен на всичко.Да ги депортирали.Как и къде като те(терористите)са техни граждани
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През последните два века, западната цивилизация е извличала полза от всяка война на планета. T.н. война с тероризма не прави изключение
12
1
 
38
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
Как така ЕС лидерите са готови да воюват срещу нещо, което сами довлякоха в Европа? Нямаше да има необходимост от такава война, ако една шепа политици не бяха решили да се правят на демократични за сметка на множество невинни хора.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите трябва да бъдат за правилната държава и тогава всичко може да спре защото сега подкрепяме и сме с тези които ги крадяха и обираха десетилетия там не могат да идат но европа им под ръка а и хубаво за Америка спира развитието на най големите и съперници европа и русия
10
0
 
21
 
! Отговори
Шопенхауер преди 6 години
Дълбоко в себе си човекът е диво и страховито животно. Но ние го познаваме само обуздано и опитомено от онова, което наричаме цивилизация.
9
10
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Пълни глупости. Това не е война. Бомби и убийства имаше и през 70-те и 80-те. Червените бригади, Червена армия, Карлос -чакала и т.н. избиваха стотици мирни граждани на Европа. Сега вместо тях си имаме ИД. А войната срещу Европа беше в Донбас там загинаха 10 000 европейци.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди малко кола връхлетя автобусна спирка в Марсилия...