Безработицата в Германия - най-ниска от падането на Стената

Въпреки това над 2 млн. души нямат работа
29 ное 2019 18:29, Ния Христова
11
Безработицата в Германия - най-ниска от падането на Стената
Снимка: Pixabay

Безработицата в Германия останава без промяна на 4,8 процента през ноември. Трудовият пазар остава силен въпреки слабото представяне на най-голямата европейска икономика, съобщиха от БТА.

Почти 2,18 милиона души са регистрирани като безработни. Числото е с 24 000 по-малко спрямо октомври и с 6000 по-малко от безработните през ноември 2018 година, съобщиха от Федералната агенция по труда.

От обединението на Източна и Западна Германия през 1990г. това е най-ниската отчетена безработица.

При отчитане на сезонните фактори безработицата се е задържала около 5 процента. Това продължава само няколко месеца. През второто тримесечие икономиката на страната се сви, но през третото се засили.

Икономичeската слабост все още се забелязва на трудовия пазар, който обаче си остава стабилен, посочи шефът на агенцията Детлеф Шеле.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германистанските трагедии са безкрайни...
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите правилно говорим,но ако си *** и не разбираш-- проблемът е в твоя телевизор.
8
4
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Германците наистина са велики но къде в Европа с конкуренция кои 1.Френските *** 2. испанските краставичари и Италианските палячовци иначе са зад Япония и в пъти по-малка икономика от Китай и Сащ.То само Амазон Епъл и Гугъл са по-големи от половината немски компаниики листнати на борсата им барабар с Мерцедеси и прочее.Просто да не се бутат при големите да си седят с ФранкоАлжир и ИСпаноМароко.
7
3
 
10
 
! Отговори
Комунист преди 4 години
Нормално засаряващо население умираща държава.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що бе, как бе... Нали русофилите разказваха, че Германия е абсолютна развалина вече, вмирисала се е на рaзложено. Нали уж беше залята от оpди тepористи, аpaби, нeгpи, някакви с летящи килимчета, въображаеми зли тypци, цветни българи и румънци и някакви други такива? Нали уж ЕС е зле? Нали уж Брекзит е яката далавера и британците бягат от прогнилата система на ЕС? Нали уж германците си брояха трохите и затова идват в България, да могат да преживеят?
5
3
 
5
 
! Отговори
от СиднейАвстраляя преди 4 години
Нов девиз, Германските безработни, най работните безработни.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са русофилите тук да четат опелото на Германия !?
3
3
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Всеки месец получават по 1200 евро социал. По 200 евро на дете. Плюс държавата им плаща тока водата и отоплението.Това е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!
2
4
 
10
 
! Отговори
Анкета преди 4 години
АfD: А скакалците броят ли се?Зелените: броим и вас източно-германски лентяи!
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо им е да работят. Всеки месец получават по 1200 евро социал. По 200 евро на дете. Плюс държавата им плаща тока водата и отоплението. И на вас ли ви дават по толкова и ви плаща сметките шлангажията. .И да го видя няма да го повярвам. Мутри пари не дават, те само прибират. От 20 години съм в чужбина и съм разбрал че Социализма тук е отдавна е построен.