Полша обвини Германия, че иска да създаде "Четвърти райх"

Качински: Целта е ЕС да стане Свещена римска германска империя
24 дек 2021 18:52, Анисия Иванова
169
Полша обвини Германия, че иска да създаде "Четвърти райх"
Снимка: БГНЕС

Германия иска да превърне Европейския съюз в "Четвърти германски райх", заяви лидерът на полската управляваща партия "Право и справедливост" Ярослав Качински в интервю, публикувано днес, предаде Франс прес.

Има страни, които не гледат с ентусиазъм на перспективата за създаване на Четвърти германски райх на основата на Европейския съюз, изтъкна лидерът на "Право и справедливост" пред полски всекидневник с крайнодясна политическа ориентация.

Според Качински, който е и вицепремиер, отговарящ за националната сигурност, терминът "Четвърти германски райх" няма негативни конотации, тъй като тук се има предвид не Третият райх (нацистка Германия), а Свещената римска германска империя.

По време на скорошната визита на новия германски канцлер Олаф Шолц в Полша полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че идеята на управляващата коалиция в Германия да работи за по-голямо федерализиране на Европейския съюз е утопична и опасна, припомня Франс прес. Моравецки изтъкна тогава, че Полша подкрепя идеята за Европа на суверенните държави.

"Ако ние, поляците, се съгласим с подобна съвременна форма на подчинение, ще бъдем унижавани по различни начини", категоричен бе Качински, който според мнозина е "мозъкът" зад всяка важна промяна в Полша.
Лидерът на "Право и справедливост" разкритикува и Съда на Европейския съюз, който според него е основният инструмент за налагането на идеите на федерализма.

Съдът на Европейския съюз "може да тълкува европейското право и да извлича от него откровено превратни заключения. Той го прави", изтъкна Качински.

Между Брюксел и Варшава от дълго време има неразбирателство, като една от основните причини за него е реформата на полската съдебна система, инициирана от "Право и справедливост", която е на власт в Полша от 2015 г. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Послание до европлатените медии не се концентрирайте върху партийната принадлежност на Качински ако сте нацистки че...асти е все тая кой точно ви го казва важното е че е истина и освен това немския федерализъм е просто друго име за немско-аметиканския санитарен и друг фашистки колониализъм.
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва момента, в който Полша ще се интересува само от интересите си и няма да разчита на субсидии и подобни моркови от ЕС. Още нямат чак такава икономика, но мерака им е голям!
118
2
 
1
 
! Отговори
До 139 преди 2 години
Видял си ти от Африка. Многознайко
117
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лоша идеята за четвърти райх,Европа няма друг път ,за да остане в глобалната игра.Лоши са хората и идеологиите ,които представляват.Ако начело са хора казващи на Рождеството на Исус Христос ,нашия Бог-празничен сезон;на ислямистите заливащи Европа- добре дошли;на мъжа и жената-родител едно и родител две.Такива идеологии на четвъртият райх ще са проклятие!Тогава по-добре да не става,а Полша да си остане католическа държава.
116
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лоша идеята за четвърти райх,Европа няма друг път ,за да остане в глобалната игра.Лоши са хората и идеологиите ,които представляват.Ако начело са хора казващи на Рождеството на Исус Хрисгос ,нашия Бог-празничен сезон;на исляистите заливащи Европа- добре дошли;на мъжа и жената-родител едно и родител две.Такива идеологии на четвъртият райх ще са проклятие!Тогава по-добре да не става,а Полша да си остане католическа държава.
115
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива псевдо държави като България трябва да бъдат изхвърлени от ЕС и да заминават в Африканския съюз, и без това по простотия и корупция надминаваме Африка, просто засега изглеждаме по-добре.
114
1
 
2
 
! Отговори
Миризлиф Чифут преди 2 години
И кво толкова политически некоректно изрекох че ми итсриха кументара?
113
2
 
5
 
! Отговори
В. преди 2 години
Не знам за политиката, но икономически Полша дължи всичко на Германия.
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!! - Сега е от СЪЩОТО по МНОГО + ЗАРОБВАНЕ ДО ГУШАТА В ЗАЕМИ , безработица , неграмотност , престъпност навсякъде , васална територия , източване на мозъци и ресурси , беднозт и разединение на народа - ОЩЕ искаш ли , защото може да се изброява до следващата Коледа ????
111
6
 
10
 
! Отговори
АЙДЕ, АЙДЕ... преди 2 години
Всички комунистически КО пиленца, умираХА да ходят и учат на запад и да се ползват от благините на запада.КАТО ОТИДОХА ТАМ ДА ЖИВЕЯТ, СЕОКАЗА, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ.... И БЪРЗО СЕ ВЪРНАХА, при мама татко и дядо ОТ АБПФК, за да Управляват--ЗА ДА НЕ РАБОТЯТ!ТОВА СА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ---ЗА ТЯХ РЕАЛНИЯ ЖИВОТ.... Е КИСЕЛ.. ХАХАХААА....
110
13
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
КОЙТО МУ Е МЪКА ЗА РУСКИЯ МИРИЗЛИВ БОТУШ И КОМУНИСТИЧЕСКАТА РУСКА РОБИЯ И БЕЗПРАВИЕ, ДА ЗАМИНАВА ЗА РУСИЯ!!! НИЕ--МРАЗИМ РУСИЯ И ЕВРОПА Е НАШАТА РОДИНА И ЛЮЛКАТА НАЖИВОТА!!!
109
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз тва го пиша от 10 години а Качински и днес бг сега го разбрали . През ПСВ България беше във втория райх и загуби .После бяхме в Третия и пак загубихме .Сега сме в четвъртия и направи изчезваме .Няма смисъл от тия райхове.И от централизиране на властта която те налагат . В България бедните региони трябва да плащат парното на софиянци . Да инвестират милиарди в тяхната,,култура,,И всичко това заради финансовата централизация. Регеоните сами трябва да си събират данъците а не във София и Брюксел
108
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко дума на Качински е вярна и е право в целта.
107
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То си е самата истина.
106
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно вече идеята за съюз на независими държави е крайна, според психопатите в Брюксел.
105
2
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Това, което говори Качински, още Хитлер го е искал. И ако не е било това негово безумие да напада Русия, цялата история на Европа щеше да има съвсем друг развой. Можеше например да овладее Турция, проливите и оттам да слезе на юг към Ирак, откъдето щеше да му тече петрол.
104
3
 
16
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
С предните си два коментара съм подкрепил поляците, както и унгарците и чехите. Те като нас яли попарарата на комунизма и са борбени народи а не наведеняци като доста коментиращи тук. Тези от западните държави не са я яли попарата и са наивни и доверчиви. И тепърва я ядат и се учат. Но нямам определено от Бог време да ги чакам още 45 години
103
3
 
22
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Виждам, много от вас не са разбрали написаното в предния ми коментар. Саркастично съм описал там, че всичко каквото бе по комунизма, се случва и сега пак . Марксизма го финансираха пак и нарекоха прогресивен либерализъм, а интернационализма е вече глобализъм. А мислехме че сме се отървали от полицейската държава завинаги. Пропуснах там че и Коледа вече си правят устатата да забранят пак. И много моля, не ми хвалете онова тошово време, поживял съм и през него. И не го искам пак, но се връща
102
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а, много интерестно - 4-я Райх, явно поляци , обогатени от ограбените концлагеристки златини коронки и мостове са си сменили през 1941-45 дограмата, керемидите, паркетите, след 70 години пак ще чакат Арбайт махтс фрай да почнат пак да грабят златни ченета и имплантанти и ще се дървят на райхаджийте дорде кажат айдее от нас да мине ще ми дигнем 5-6 концлагера за онези дето таковата
101
3
 
13
 
! Отговори
Шией преди 2 години
От коментарите разбрах едно - много хора нямат проблем да живеят в клетка ако поилката и хранилката са винаги пълни. Няма проблем, щом до там стигат житейските амбиции човешки.