Лвов постепенно се завръща към нормален живот

Магазини и множество кафенета са отворени, споделя Даниел Бенатов
11 апр 2022 10:45, Йоана Цонева
39

Понастоящем в Лвов са намерили дом над 300 хил. бежанци от различни точки на България. Градът, познат още като културна столица на Украйна, се намира в западната част на страната. След сигнала за край на въздушна тревога, градът лека-полека се завръща към нормалния живот, разказва Даниел Бенатов от Лвов в ефира на "България сутрин".

Бенатов каза, че с всеки изминал ден все по-малко хора отиват в убежищата, въпреки че съществуват опасности от атаки. Лвов е един от старите градове в Украйна, а центърът му е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Още по темата
"Подготвени за бомбардировки са музеите, фонтаните и църквите - прозорците им са затворени с шперплат или са покрити с фолио", заяви той.

"В Лвов често можете да наблюдавате политическите спорове на пенсионерите там, както и да играете партия шах с тях. Тук често звучи чужда реч, тъй като значителен брой от дипломатическите мисии се преместиха в Лвов от Киев. Лвов се превърна и в транзитен пункт за множество чуждестранни журналисти и доброволци", сподели Бенатов специално за Bulgaria ON AIR.

По думите му магазини и множество кафенета са отворени, ако човек не загледа по улиците въоръжените войници, може да му изглежда, че войната се намира някъде далеч.

Даниел Бенатов обясни, че всеки ден хиляди бежанци пристигат в Лвов. "Някои от тях спират и отиват в други западни региони или в чужбина, а други- остават, за да се опитат да живеят, работят и да отглеждат децата си - да вярват в победата."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Всички украински градове ще бъдат свободни,но първо земята ще се засее с руски войнишки трупове,защото нямат работа там.
31
0
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Че в Лвов нищо не имало бе!?Живота не е спирал,просто го играха малко артисити!Както в други големи украйнски градове
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешката да не се окаже вярна ако продължаваме да се държим както преди войната украинският президент се държа докато ги вкара във война.
29
1
 
0
 
! Отговори
юлиян преди 2 години
До Анонимен15Един такъв ''модернизиран'' бяха изооставили напряко на пътя.Не могли да го подкарат
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лвов или Лодз, защото това е стар полски град, който има две забележителности: гробището, където покой са намерили известни полски князе и политехническият университет, произвел холяди инженери.Галиция е област, взета след ВСВ от Полша, ЮЗ и южна Украйна са взети от Унгария и Румъния. Донбас, Приазовието и черноморието с Одеса Хрушчов отмъкна от РССР и сега Путин иска да си ги върне на Русия. И ще ги върне, а Украйна ще остане ,каквато е била преди ВСВ -по-малко от половината сегашна площ.
27
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
"Понастоящем в Лвов са намерили дом над 300 хил. бежанци от различни точки на България." - това сериозна журналистика ли му казвате?
26
0
 
0
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама има план-програма с изненади и за укро-вермахта в Лвов
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Понастоящем в Лвов са намерили дом над 300 хил. бежанци от различни точки на България." Нима? А аз се чудех къде да бягаме.
24
3
 
4
 
! Отговори
геолог преди 2 години
Нали не вярваш на тези али-бали, че др. Путин ги е нападнал, защото са били в границите на Руската империя.. Това са лакмуси, за да лъжат пенсионерите в Россия, които им е мъчно за великия СССР. Все едно да кажем, че Троянската война била заради хубавата Елена.. Смех.. След внимателен анализ, се оказва, че в Азовско море, там къдете се бият най-много, са открити залежи от газ! Та това не иска Россия - една проевропейска Украйна и ЕС , които ще са и ресурсно независими от Москва!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси и здравите стъкла имат в Украйна!
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
26 Тая " служебна инфармация" БлиZZ бг през ИтарТаZZ ли ви я снесе? Само питам, щото същите тиражираха вчера че " ЦарКевна" бил " отвлечен" от Азов, колкото до доброволците, те са ветерани от различни военни ОПЕРАЦИИ на US, не ги мисли, те си знаят работата!
21
1
 
10
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
"Българо"- еврейски журналист! При своите братя в Украйна
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калибър в Льов звучи прекрасно !
19
3
 
8
 
! Отговори
кефф преди 2 години
Нищо немое да даде Нато скъпи са им каруците
18
2
 
9
 
! Отговори
revolution Z преди 2 години
кога ще повторят по бтв филма си, Революция Z? Само питам.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичуе, града Лвов не е полски, а украински. След 2СВ има установени граници, а след разпадането на СССР и Югославия са се установили нови граници. Ако всеки тръгне отново да прекроява, щото се сетил, че през 1468г. бил в някоя си държава, Европа няма никога да излезе от войни. Справка Косово, Крим, сега Украйна. А от тея войни печеливши няма. САЩ в момента също са потърпши от инфлацията. Аман с четенето на тея конспирации, помислете малко с главите си
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До смех ако тия т72 не стигнат за победата НАТО ще даде и още, и още и още колкото е необходимо ОРЪЖИЕ на ВСУ за пълен разгром на ор...ките путинисти! Мордор вече загуби войната въпрос на време е, само гледай и РЕВИ безутешно!
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Лвов имало 300 000 бежанци от България ?! Вие чувате ли се какви ги приказвате?? Пропагандата трябва да има някакви граници все пак
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руското " оръжие" много се посрами в Украйна, практически нищо не постигнаха след близо 2 месеца война и 60К УБИТИ и осакатени ор...ки-ru!
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не изглежда никак разрушено на видеото.