България се спаси на косъм от резил срещу Люксембург

Все пак националите започнаха успешно световните квалификации
Обновена: 7 сеп 2016 05:49 | 6 сеп 2016 23:45, Екип на Dnes.bg
117
България се спаси на косъм от резил срещу Люксембург
Снимка: Reuters, архив

България започна успешно световните квалификации за Мондиала в Русия през 2018 година, след като надви Люксембург с 4:3 по изключително мъчен и труден начин в среща от Група ''А''.

Селекционерът Ивайло Петев реши да заложи на съвсем нова защитна двойка в лицата на Иван Иванов и Божидар Чорбаджийски.

Освен това сред титулярите личаха и имената на Георги Миланов, който бе вдигнат на крака в последния момент, Марселиньо и Ивелин Попов.

В 16-ата минута Рангелов даде аванс на нашите, но бившият нападател на ЦСКА Жоаким ни попари с два гола за два минути - в 60-ата и 62-ата минута.

Три минути след това Марселиньо изравни, а в 78-ата минута Попето отново даде аванс на нашите. В 91-ата минута Бонер изравни и смълча и без това тихите трибуни, но минута след това Тонев донесе успеха на нашите.

Подробности за мача на www.gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: футболмачЛюксембург
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
6
 
! Отговори
шоп преди 7 години
Ибре, тоа Петев ставо самоооу за манкен с трите си копценца на сакоту! Иии, бравос - не ни вкароха поиче от 5 голъ!Ъъъъ, а тоа Иванов, дирек да бе някой щеш да спре! Цел мач кат мала гара биеше!
92
0
 
9
 
! Отговори
Синьо преди 7 години
Цецо без да се обиждаш, ама ти вчера гледа ли Чорбаджийски. Сега си представи 11 такива млади. В нац.отбор трябва да играят най-добрите в момента. За младежите има младежки национален отбор. За съжеление не се сещам за много класни младежки национали.
91
0
 
11
 
! Отговори
ах ха ха преди 7 години
е басии победата
90
2
 
17
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Така и така нямаме шансове за класиране, сега е момента да извика млади футболисти и да се опита да ги направи отбор... но май няма да стане, защото явно му се плаща да вика определени футболисти?!?
89
0
 
27
 
! Отговори
Gosho преди 7 години
Лестър с едни безизвестни футболисти станаха шампиони на Англия.11 мъже срещу 11мъже това е!Нашите от първата минута се виждаше, че играят махленски футбол, без тактическа постройка и заучени положения. Този Петев е пълен некадърник! Какво още искат от БФС ! Пълна мафия!
88
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно-единствено подобрение забелязвам в българската игра: когато вземат топката и се окажат в стрелкова позиция, вече не изглеждат изумени и стреснати от отворилата се възможност, ами се възползват...Всичко останало е все така плачевно:- Защитата е импотентна, както винаги. Смешни голове ни вкараха, само последният беше действително добър.- Атаката е беззъба, както винаги. ВСИЧКИТЕ ни голове дойдоха от нищото.С такава игра, щях да плюя дори ако бяхме били 6:0...
87
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стана як мач, яко дерби между два равностойни отбора.България -Люксенбург! - сващате ли иронията?
86
1
 
18
 
! Отговори
Браво преди 7 години
До АнонименХа ха, явно си прочел някоя книжка, щом си разбрал вече какво е футбола! А и си щастлив човек, след като мислиш че сме на високо ниво? За разлика от теб, аз помня времената, когато за отбори като Люксембург, Израел и Турция въпроса беше само с колко гола ще бием! А ти продължавай да мислиш, че всичко е наред...!
85
1
 
15
 
! Отговори
РККА преди 7 години
националния ни отбор по футбол игра като равен с равен срещу отбора на Люксембург,момчетата от великото херцогство могат да съжаляват за пропуснатите 1 или 3 точки на националния ни стадион.....даааа странното или не толкова странно е че мнозина от нас мазохистично се радвахме при 2 на 1 за Люксембург и това ще продължи докато спорта се управлява от тортаджии ,анонимници и хора като Боби ,,пластасовата глава,,....единствено ме е яд за слабата форма на Стоянов че чакам шампионска лига да играе..
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо голмайстора Камбуров не играе в националния отбор ?Той поне от всяко статично положение взима максимума !САМО ЛОКО ПЛОВДИВ ЕДИН Е НА СВЕТА !
83
1
 
9
 
! Отговори
От невъзможен ъгъл преди 7 години
Отдавна няма силни и слаби отбори !Днеска биеш утре те бият заради грешки в защита или нападение .КОлкото по малко грешки има толкова по малко голове има в един мач.Резултата показва един отворен футбол в нападение.Това не е харектерният фитбол за България каза го и Крист. Роналдо !!!Футбола е вече отворен и такива отбори играещи на само на отбрана падат винаги.Нашият вратар беше много зле с кординацията , а може и за очила да е вече .А техният трети гол беше фантастичен(от невъжможен ъгъ
82
2
 
22
 
! Отговори
ист преди 7 години
Не гледам български футбол и филми с ужаси. Да знаете колко спокойно живея.
81
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корупцията уби и футбола ни.Нещата ще потръгнат когато прокуратурата изчисти мафиотите от БФС но първо някой трябва да изчисти мафиотите от прокуратурата.Тоест ,шанс за България няма,важно е да се краде и пие уиски на корем.Кремълският бандитизъм уби всичко
80
1
 
16
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Със сигурност Люксембург са по слаби от Япония.
79
2
 
9
 
! Отговори
Браво до 82 преди 7 години
До АнонименСпоред теб футболистите ли са виновни за слабия ни футбол? И те също са виновни, но не ги споменах, защото не е хубаво да се обобщава! А кой футболист да повикат в националния зависи от ръководството, нали...! Както и да е, за мен е важно да играят сърцато и да се раздават, а пък резултатите са на всеки според възможностите! И се събуди вече, стига сънува ***! Ха ха!
78
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българска работа не се радват на победата на националния отбор.Ами да бяха паднали за да ви е кеф !Нищо не разбирате от футбол и телевизионият коментатор беше като прероденаарменка плачеща за коор .Къде ви е българското да попитам аз ?Радвайте се на победите и ревете при загубите !Футбола не е само умения има и късмет,кондиция,стрес и други фактори.По празен стадион не бях виждал от години !Перуката да напусне БФС ВЕДНАГА заради него хората намразиха футбола !
77
2
 
9
 
! Отговори
пич на 30 преди 7 години
На националите им трябва супер надъхващ психолог,треньора да е строг,а не мрънкалник!!! Отделно здрави тренировки,а не тичане 10м и после подскоци и разтягане в стил час по физическо в 7 клас ! Лягайте за 50 лицеви !!! Ставай и пет обиколки на стадиона !!! -Какви сте ?? -Лъвове !! -Не Ви чувам ??! - Българииии !!!! Хааа....не могат лиии....!!!!
76
1
 
18
 
! Отговори
89 преди 7 години
Във всеки град има приличен стадион и добри площадки за игра не само на футбо,стига оправдания,мерак да имаш да спортуваш.Стоичков ,Пенев,Трифон ,Сираков,Костадинов да не мислиш ,че са тренирали на по добри терени от тези слабаци?Да не ти казвам на какви терени са тренирали Светльо Тодоров и Светослвав Петров във Добруджа,тренираха на една черна сгурия а в добрия случай на един терен с кратери като на луната но лееко затревен но тренираха по 24 часа,бяха маняци
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великите коментиращи ко.м.плексари! Виждали ли сте на какво прилича футболното ни първенство, площадките за игра по градовете, нивото на спорта? Откъде имате такива претенции да имаме супер добър национален отбор? Франция, която стана втора на европейското се "издъни" срещу Беларус, пък вселенската сила България не може да си позволи нищо друго освен победа срещу когото и било. Преди да критикувате футболистите, вие дали на световно ниво си вършите работата....
74
2
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
Няма тото. Това е положението с БГ футбола. БГ играчи в първенството няма ако изключим тези от Дунав и Локо ГО. Но тях не ги викат в националния.