Загубата на коса се оправя с трансплантация

Позволява на мъжа да си върне чара, макар и да изглежда крайно
8 юли 2016 18:12, Eкип на Puls.bg
4
Загубата на коса се оправя с трансплантация
Източник: Reuters
В митологията косата е символ на красота и сила. Модата в Холивуд, създава нови асоциации за мъжката сила и харизма чрез бръснатите глави на Брус Уилис, Джейсън Стейтъм, Вин Дизел... Но здравата и силна коса остава символ на самочувствие и увереност. Дали ще бъде заради добро здраве, млада възраст или добър ген, но повечето мъже приемат косата си за даденост… докато не я изгубят. Оплешивяването е доста чест феномен при много мъже, а не рядко и при жени.
 
При мъжете предната космена линия се измества назад, а косата на темето оредява, а при жените се наблюдава характерно оплешивяване, започващо от короната на скалпа (най-горната му част), но за разлика от мъжкото оплешивяване, предната част на скалпа обикновено не се засяга. Косопадът, засягащ мъжете, най-често се дължи на връзката тестостерон-дихидротестостерон. Мъжете с този тип оплешивяване обикновено имат нисък общ тестостерон, по-високи нива на свободен тестостерон и по-високи нива на общи свободни андрогени.
 
Освен тези физиологични процеси, обясняващи много малка част от причините, които може да има за оплешивяване, друг значим фактор е начинът на живот.
 
В наши дни проблемът с оплешивяването може да бъде решен благодарение на естетичната процедура за трансплантация на коса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ПРЯКО свързано с тестостерона. Жълтата раса има друг тип окосмяване.Както и други външни белези. На Стоянка Мутафова, например, косата и е с естествен цвят, не е побеляла, което не значи че СТ. М. е млада.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грозно е да си плешив, и същевременно вярно, че оплешивяването при мъжете е пряко свързано със сексуалността и както е казано в материала - с по-високо ниво на свободния тестостерон. Ако един мъж сам не се опази да се подчинява на прекалено силния сексуален магнетизъм на жените, който му видоизменя клетките по кожата на черепа и буквално му "сваля скалпа", както се казва, не чакайте това от жените - те целенасочено ще ви оплешивят, защото искат сексуално да ви подчинят.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъжкото оплешивяване не е проблем, освен око не сте футболист или рекламно лица за пърхот.
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност, мъжкото оплешивяване след определена възраст е сигурен белег за налична потентност. Мъж на 50+ цялата коса от младите години на главата? Категорично е човек със сексуални проблеми! Жените интуитивно го знаят, поради което, когато се ориентират към мъже на средна възраст - предпочитат плешивите!