21 нови камери монтират в "Шейново"

Ще следят за сигурността на медиците и пациентите
30 авг 2017 10:45, Анисия Иванова
3
21 нови камери монтират в "Шейново"
Снимка: Bulgaria On Air

21 нови камери ще следят за сигурността и безопасността както на медиците, така и на пациентите в столичната болница "Шейново".

Мерките по засиления контрол в лечебното заведение са предприети, след като преди два месеца д-р Албена Гагова бе жестоко пребита, защото не предостави плацентата на новородено бебе на неговия баща.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR директорът на болницата Румен Велев посочи, че камерите са поставени в различни рискови точки, където има потенциален контакт между лекари и пациенти, тъй като в много от случаите конфликтите се пораждат именно по време на настаняване в лечебните заведения и визитите на роднини и близки на болните.

"Технологията е с много висока резолюция и позволява видеоматериалите да бъдат използвани при следствени дейности. Записите ще се съхраняват до три месеца в определени за това устройства, след което ще могат да бъдат архивирани", допълни още Велев.

Болницата вече разполага и с директна телефонна връзка с прокуратурата и полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камерите следят(1) пациентите да не бият лекарите(2) лекарите да не муфтят пациентитеОБАЧЕ, КАМЕРИТЕ ГИ ГЛЕДА ШЕФА НА БОЛНИЦАТА ТАКА ЧЕ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА РУШВЕТИТЕ
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще гледаме на камерите как ги бият.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Газови ли са?