Кога и защо повръщат бебетата?

Има поне 6 причини, изискващи внимание
10 мар 2018 11:30,
4
Кога и защо повръщат бебетата?
Източник: Reuters

Повръщането при бебетата на възраст до 1 година може да е симптом на редица различни състояния и заболявания. Обикновено то е изява на подлежащ проблем, изискващ уточняване и съответно провеждане на лечение. Ето някои от причините, които довеждат до повръщане: 

1. Проблеми при храненето
 
На първо място това е гастроезофагеалният рефлукс. Той се характеризира с връщане на мляко от стомаха през хранопровода до устната кухина, известно време след нахранването. Рефлуксът е физиологичен, когато количеството на върнатото мляко е малко и не довежда до развитие на други симптоми, като кашлица, бронхообструктивни епизоди, намален апетит, раздразнителност, загуба на тегло. Рефлуксът обикновено се „израства”, когато започне захранването на детето.
 
В по-редки случаи повръщането може да е изява на алергия към белтъка на кравето мляко. По-често срещана е при деца, които се хранят с адаптирани млека, базирани на протеините на кравето мляко (на практика това са почти всички млека, предлагани на пазара). Други симптоми могат да са: обриви, по-редки изхождания, примесени с кръв и слуз, бронхообструктивни епизоди, раздразнителност, намален апетит и други. Алергията към белтъка на кравето мляко изисква преминаване към хранене със специализирани формули, съдържащи хидролизати на протеините, към които се е развила алергията. Ако детето е на естествено хранене, е необходимо майката да спазва определен хранителен режим с избягване консумация на млечни продукти – сирене, кисело и прясно мляко, кашкавал, извара и други.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не повръщат само бебетата. Цялата държава повръща от ГЕРБ, така наречената гастро езофагиална рефлуксна болест.
1
2
 
1
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Случва се понякога но това е ,защото прекалявя с бирата.Пие по половин шишенце с мляко ,но ако е бира си удря цялото.Бащичко