DER HUNDS представят България на музикалния фестивал в Грьонинген

Те ще свирят и пред българската публика на 16-и декември
Обновена: 15 фев 2017 09:56 | 14 дек 2016 16:02,
0
DER HUNDS представят България на музикалния фестивал в Грьонинген

DER HUNDS e българската група, която ще представи страната ни на престижния фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген, Холандия. Голямото музикално събитие е в средата на януари 2017 г., а дотогава момчета от бандата се подготвят ударно за международната си изява.

Групата спечели шанса да участва във феста, след като грабна две награди от авторитетния конкурс на Българското национално радио „Златна пролет“ с песента си „Спомен”. Една от тях им дава право за участие на фестивала в Грьонинген, който събира над 230 изпълнители всяка година на 30 сцени в центъра на града. Фестивалът Eurosonic е едно от най-значимите европейски събития за поп, рок и world музика.

Главна цел на организаторите му е по-широко разпространение на европейската музика. Eurosonic се посещава редовно от професионални рекламни агенти, организатори на фестивали и импресарски компании, а участието в него е отличие за всеки музикант. Нашата група ще има шанса да свири цели 45 минути на една от сцените на феста. През фестивала са преминали групи като Д-2, БТР и Gravity Co.

Преди да заминат за страната на лалетата DER HUNDS ще свирят и пред българската публика с концерт на 16-ти декември в Студио 1 на БНР от 19.00 часа. Там групата ще представи видеото към сингъла "Fire", който е част от новия им трети албум, както и програмата за изявата им в Грьонинген.

Вокалът на групата Боби Косатката сподели: “Ще изпълним песни от цялата ни дискография. Почти целият репертоар на DER HUNDS е на английски, което мисля, че е добре за подобна изява на международна сцена. Разбира се ще изпълним и песента „Спомен”, с която спечелихме конкурса на националното радио, както и няколко сингъла от предстоящия ни трети албум. „Спомен” е част от него, като планираме да я запишем както на български, така и на английски език. Все още обаче не сме решили на кой от двата езика ще представим парчето в Холандия.”

В момента групата работи по третия си албум, който ще е факт през пролетта на 2017 година.

Участието на група DER HUNDS на фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Холандия през 2017 г. е подкрепено от Национален фонд "Култура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации