Escape стаите - все по-търсен екшън

Пъзел стаите са приятната доза адреналин за много хора
10 мар 2017 09:10,
0
Escape стаите - все по-търсен екшън
Източник: Reuters

Очевидно ескейп стаите ще станат истински хит в развлекателния бизнес у нас. Те вече са доста популярни, но интересът към тях продължава да расте лавинообразно и почти всеки е видял снимка на своите приятели във Facebook, които са посетили такава.

Това се дължи най-вече на увлекателните сюжети, в които участват играчите, както и интересната, напълно реалистична, обстановка, в която се вихрят приключенията и силните емоции за отбора.

Тези стаи са директна инжекция адреналин, която държи хората около час.

Наричат ги още стаи със загадки, а също и пъзел стаи. Това обяснява защо не може да се оповестяват подробности за приключенията в тях. Те са търговска тайна и дори участниците подписват декларация да не разгласяват сюжетите и детайли от перипетиите.

Ако се знаят предварително, изненадите, с които е осеян пътят на отбора се обезмислят и тръпката изчезва. Затова и са забранени снимки и видео по време на играта.

Най-общо, пригответе се да бъдете заключени в една стая сред тайни, загадки и мистерии, които трябва да разрешите, за да намерите изхода и да избягате. Трябва обаче да се уточни, че е трудно да се обобщят конкретните сюжети в тези пъзел стаи със загадки - те са безкрайно разнообразни. Може даже да се развиват в различни епохи - експедиции, бягства и преследвания, лов на съкровища, хакерски битки и т.н.

Сетете се за всички приключенски филми, за книгите, за съвременните "войни", за които се чува често, но всъщност се знае малко и ще придобиете представа за екшъна в тези ескейп стаи.

Но екшъна ще го изживеете вие лично с отбора си. И то напълно реалистично с всички възможности на съвременните технологии, а не като актьорите с техните роли във филмовите сценарии.

Не мислете обаче, че има нещо страшно - това е игра, забавление. Висококвалифицираният технически екип на организаторите ви наблюдава постоянно на камери и ако по някаква причина играч или отбор поискат да напуснат преждевременно, стаята ще бъде отключена веднага.

Отборите са от двама до шест души. Може да играете семейно - у нас вече има дори стая пъзел за деца над 6 години, придружени, разбира се, от възрастни.

Може да сте с приятели, а може и с колеги. Развлекателните стаи за игри все по-често се използват от фирмите за неформално сплотяване на екипа при тийм билдинг. Освен сработването и забавлението, в необичайната ситуация хората често проявяват качества, които досега не са били известни във фирмата.

Предлагат се различни отстъпки - намаления през някои делнични дни, безплатно участие на шестия играч и т.н.

За участие в игрите не са необходими сила или физически умения, или специализирани познания в дадена област - например да сте програмисти, за да се справите в хакерската война или пък да имате докторантура по история на Средновековието.

Всичко е въпрос на логика, наблюдателност и комбинативност, за да имате бърза реакция при промени. Във ваш плюс ще е, ако имате интуитивна ориентация за времето и пространството.

Както споменахме, интересът към ескейп стаите расте лавинообразно, затова участието става след предварителна регистрация.

Ако изберете някой уикенд, помнете, че е добре да резервирате час поне седмица-две предварително, тъй като рядко ще успеете от днес за утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации