Нов избори след 26-и? Не, няма да е изгодно на партиите

Автобусите от Турция няма да повлияят на политическата картина
16 мар 2017 09:23,
17
Нов избори след 26-и? Не, няма да е изгодно на партиите
Снимка: Булфото, архив

След предсрочните парламентарни избори на 26 март няма скоро да има нов предсрочен вот за депутати, защото политиците се охарчиха и трябва да си върнат инвестицията, пресметна математикът проф. Михаил Константинов.

За четири години партиите и кандидатите за депутати, които влязат, ще си върнат инвестицията, уточни той.

Още по темата

За да влезе една партия в Народното събрание ще са й нужни 145 хил. гласа, пресметна математикът пред bTV.

"Трите системни партии почти сигурно ще влязат, но и други имат шанс", допълни той.

Прогнозата на математика е, че на този вот в Турция ще гласуват 40-45 хил. души. Той напомни, че българите в южната ни съседка вкарват средно по двама депутати в българския парламент.

На предстоящите избори в Турция ще има 35 секции заради ограниченията в Изборния кодекс, а други години е имало до 150.

По думите на професора не влияят кой знае колко и пристигащите с автобуси от Турция избиратели. Той предупреди, че автомобилите и автобусите, пристигащи за вота от южната ни съседка, трябва внимателно да бъдат проверени, за да се избегне заплаха за националната сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
За другите партии не знам,но Герб така са се нагушили,че могат да издържат цяла година дори да има избори през месец... Направиха здраво крадене не само на еврофондове,а на всичко,което може да бъде открадено и изнудено-мафия.
14
0
 
2
 
! Отговори
Ехо преди 7 години
До 10Харчовете... от Сорос..оидите
13
1
 
2
 
! Отговори
парасьонко преди 7 години
Ако се изпълни това, че който не е гласувал на предишните и8збори, да го няма в списъците - нещата ще е оправят лесно и второ - бюлетините от Турция - на ***, поради......причини колкото искаш и все според закона.....
12
1
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 7 години
До До 11В случая се избира по малкото зло,ако и това не го направиш ще бъде по зле и после ще ревеш,че автобусите са решили изхода на изборите.При активност от 35% ще има голямо значение 35-40 хил.гласа.По форумите е по лесно седиш и си драскаш и се оплакваш,че дург ти е крив.Защо трябва да търсим винаги вината в другите,нека да се научим да си вършим работата сами.
11
2
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Как да е друг въпрос, че няма за кого да гласуваш?! Нали точно заради това не гласуват по-голямата част от негласуващите.
10
2
 
5
 
! Отговори
аноним преди 7 години
За да не са от голямо значение пристигащите автобуси за изборите активността трябва да е голяма мин.80%.Нещата не стават само с драскане по форумите трябва и да се отиде до урните.Това,че няма с кого да гласуваш е отделен въпрос.Но политиците трябва да разберат най-накрая,че вече на хората не им е безразлично кой ги управлява.Най-добрия урок за политиците ще бъде голямата активност,тогава може да се замислят малко.Ето ви примера на Холандия 80% активност
9
0
 
3
 
! Отговори
Харчове преди 7 години
Много точно: "....политиците се охарчиха и трябва да си върнат инвестицията, пресметна математикът проф. Михаил Константинов." Това означава...*** чакат....
8
0
 
2
 
! Отговори
От 7 преди 7 години
Поправка - 980 хиляди (а не милиона) гласуваха, но не гласуваха за мажоритарен избор.
7
1
 
5
 
! Отговори
гошо преди 7 години
Това значи ли че и нашият глас няма да повлияе?изглежда че да дс-се гони с кръв
6
2
 
4
 
! Отговори
Do 5 cc преди 7 години
Без да защитавам този професор, който е на всяка манджа мерудия, ще ти напомня нещо много основно. 2,5 милиона поискаха мажоритарни избори, но останалите 4,38 милиона не ги поискаха като или не гласуваха (3,4 милиона) или гласуваха, но не подкрепиха мажоритарния избор (980 милиона). Моето лично мнение е, че българина винаги гласува за партия, вкл. и при мажоритарен избор и затова пропорционалната система е по-представителна. При мажоритарен избор в парламента ще влязат само ГЕРБ и ДПС,може и БСП
5
2
 
14
 
! Отговори
Безпартиен преди 7 години
Изборите с политически партии доказват тъпотията на системата. Честите избори пък доказват абсолютната и тъпота.БЕЗ ПАРТИИ - ТОВА Е ПЪТЯТ!ЗА ДА МОЖЕ ВСЕКИ ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ПРЕЗ СЪДА КОГАТО Е КРАЛ,А НЕ КАКТО Е СЕГА- ПЪЛНА АНАРХИЯ - ПАРИТЕ ГИ НЯМА И ВИНОВНИ НЯМАХАХАХХХА
4
1
 
12
 
! Отговори
сс преди 7 години
Този професор е противник на мажоритарните избори, затова заобикаля логичната възможност да има нови избори, съобразени с волята на 2,5 милиона българи.
3
2
 
14
 
! Отговори
Край преди 7 години
Изкуфелия математик каза така. Аз пък да му кажа. До 6 м. след тези "избори" ще има ИЗБОРИ - мажоритарни в два тура. И на българите въобще им е през .... какво е изгодно на партиите. И партиите даже ще са съгласни - щото после може и да ги забранят тия мафиотски образования дето са окупирали държавата.
2
1
 
16
 
! Отговори
Циник преди 7 години
" Той предупреди, че автомобилите и автобусите, пристигащи за вота от южната ни съседка, трябва внимателно да бъдат проверени, за да се избегне заплаха за националната сигурност."Що? Бомбаджии ли очаква?Айде тези с двойното гражданство да си ходят при аллаха...и да ни оставят сами да избираме правителството си!
1
0
 
14
 
! Отговори
хехе преди 7 години
Като чета съгласуването в заглавието :"нов избори" , става ясно че някой от журналистите на тнез,бг , са подранили и са дошли за изборите с предния автобус ,

Спонсорирани публикации