ДСБ решава за Реформаторския блок след изборите

Нямаме постове в изпълнителната власт, категоричен е Вили Лилков
19 окт 2016 13:22,
10
ДСБ решава за Реформаторския блок след изборите

"След президентските избори ДСБ ще проведе много сериозни разговори за бъдещето на Реформаторския блок. Засега сме заявили само отношението си към управлението, отношението ни към РБ ще го заявим категорично след изборите". Това обяви депутатът от ДСБ и председател на софийската структура на партията Вили Лилков в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

ДСБ е част от Реформаторския блок, подчерта Лилков. По думите му обаче за разлика от останалите партии в Блока, те са изгубили доверие в управлението и в ГЕРБ, че могат да изпълняват реформаторската програма. След изборите от ДСБ ще преосмислят позицията си и взаимоотношенията си с коалиционните партньори, коментира той.

Според него Блокът може да продължи да съществува, но цената е да не бъде в управлението в момента по този начин.

Постоянно се говори за едно въображаемо участие на ДСБ в управлението, но такова няма, заяви Вили Лилков. Той запита кои са политическите постове, които ДСБ заема в изпълнителната власт. Тогава Лилков припомни, че министър Петър Москов напусна ДСБ преди повече от година.

"Преди една година, когато му беше поставен въпросът за напускането на правителството, той избра поста министър пред поста зам.-председател на ДСБ. Освен това в неговата местна организация не са го виждали от около две години, тоест той там не членува. В този смисъл ви питам той член ли е на ДСБ и трябва ли партията да носи политическа отговорност за него? Москов не е представител на ДСБ в управлението", подчерта Лилков.

Депутатът на ДСБ даде пример и с Областния управител на Видин Момчил Станков, който три пъти е бил призован да напусне поста си, но не го е направил. Преди повече от месец той беше свален на Общинско събрание - нито представлява, нито контактува с ДСБ, посочи Лилков.

Той изтъкна, че премиерът Бойко Борисов постоянно се оправдава с реформаторите и всички неуспехи на правителството ги прехвърля на тях.

По повод последните събития в парламента, Лилков коментира: "ПГ на ГЕРБ, ПФ и Атака се сговориха да има дълга ваканция, така че парламентът да бъде изключен по някакъв начин от изборната надпревара. Има известна логика в това, защото някои депутати прекаляват в изказванията си. Но има и нещо друго - дневният ред на НС е много сериозен, така че не бива да си позволяваме толкова дълга ваканция. Когато премиерът разбра, че народните му представители са направили гаф, той дойде в парламента и каза "време разделно ще бъде във вторник - виновни са Реформаторите". Той направи и още нещо - свика уж заседание на МС, на което пиарите бяха повече от министрите. Тогава започна да се коментира ДСБ в управлението."

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.

Спонсорирани публикации