За да се върнат младите: 102-годишен пусна бюлетина в Смолянско

Мехмедемин чете вестници, не пропуска избори
26 мар 2017 17:45,
18
За да се върнат младите: 102-годишен пусна бюлетина в Смолянско
Снимка: Кадър bTV

Един от най-възрастните жители на община Смолян, 102-годишният Миладин /Мехмедемин/ Симов гласува днес в родното си село Буката. Заставайки пред урната, столетникът обясни, че не пропуска избори и редовно гласува.

"Преживял съм и фашистко, и комунистическо, и сега", разказва дядо Миладин пред БТА. Допълва, че гласува за това внуците му да живеят по-добре и да дойде време младите хора да се върнат в Буката.

Предизборната кампания не е достигнала до родопското село, политици и кандидати не са идвали, твърди Здравко Павлов. Той и съседите му се информирали за обещанията на политиците, посещавайки предизборните срещи в съседното село Могилица.

Дядо Миладин обяснява, че научава новините най-вече от селското кафене, където задължително започва денят му. Очаква там да разбере утре и резултатите от изборите, защото телевизорът му е повреден.

Според неговите съседи, доайенът сред избирателите в Буката е достатъчно добре информиран за политиката и кандидатите, чете вестници.

"Нищо не ме боли, само краката не ме държат и не чувам", казва Миладин, куцукайки с тоягата към секцията за гласуване.

В избирателните списъци е вписан като Мехмедемин Селимов, а за двете си фамилии шеговито разяснява, че "има и партизанско име".

Жителите на Буката и днес показват активност на изборите, още в първите часове от вота до урната стигнаха над половината от избирателите.

Основното обещание от кампанията, което очакват да се изпълни, е да имат отново лекар за медицинската практика в село Могилица.

Всичко най-важно за изборите четете на Facebook страницата на Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До авсТи, специално, моля те, не се връщай никога...
13
2
 
1
 
! Отговори
Млад програмист преди 7 години
До Хм...Сънароднико мой, не съм аз този, на когото ти отговаряш. Искам само да ти кажа, че се надявам ти извън България и аз отвътре да успеем поне малко да променим родината ни към добро, така че, да няма причина да я напускаме, а когато излизаме извън нея - да се гордеем, че сме българи.
12
2
 
7
 
! Отговори
шут преди 7 години
17 милионна Холандия имат 150 депутати ,България с 6 милиона население 240 депутати,защо са тези 90 депутати отгоре не е ясно и за тези 90 депутати никой не взема решение ,мъл.ат ,никакво отношение,колко време трябва да ги говорим тези неща .е не са редни и ненормални.Ве.е 4 години само това говорим и нищо,егати мудните промени,егати тормоза и после мрем и бягаме от БГ ами как да стане като всико е мудно тромаво,вяло от реаки.ите на бг полити.ите,те са виновни за отвръщението на българите
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До4 Ее НА ЗАПАД СЕ РАБОТИ. Тук се краде. АКО НЕ КРАДЕШ ПАРИ НЯМА. Ето върнах се. СЕГА 5 ЧАСА Я РАБОТЯ Я НЕ АМА МИ ПЛАЩАТ ЗА ТРИ ДНИ. Ти повече ли крадеш от мен А?
10
3
 
14
 
! Отговори
Хм... преди 7 години
До EeeКакво значи "Гордееш ли се с това,че си избрал лесното и си се изнесъл като пръд,ня из *** от Б-я", алооооо?!?!?!?! Айде, моля, без обиди! Какво знаеш ти за българите в чужбина, а?! Всички, които сме в чужбина, бяхме принудени да се "изнесем", защото в България е много, много трудно да оцелееш. В чужбина никак не е лесно, но поне трудът ни е платен подобаващо. Тук за 3 дена печеля МРЗ в България от 460 лв. Има и за мен, и за семейството ми, и за родителите ми. Нека да се уважаваме!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
<html><body><!--StartFragment--><div style="position: absolute; top: -1000px; height: 1px; overflow: Гласувайте за да им напълните джобчетата на тиквите и на децата на комунистите с милиони субсидии от вашият продънен джоб. Не забравяйте че всяка пусната бюлетина ви струва 11 левчета! Тези милиони ще са от вашите данъци и от залъка на децата ви
8
2
 
2
 
! Отговори
Куку преди 7 години
До luckymanСкоро ще видиш изборите в Скандинавия и Германия, там знаят какво представляват такива като теб
7
25
 
4
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
пътя за европа е Босфора от там минава пътя. 500 години съжителство ни пазеха от всичко, беше златния период на БГ, търгуваш от Багдад до Виена, а не като сега данъци и лихви само!Турция отново ще ни спаси както когато бяхме чат от великата империя 5 века.Добре че има патреоти че организирахме превоз за истинските българи от истанбулНа следвщите избори сме втора сила а защо не и първа?
6
7
 
26
 
! Отговори
художника преди 7 години
Дядо, дядооооо.... още по бай Тошово време народа щеше да избяга, ама границите бяха затворени. Твоите набори и твоите синове сътвориха това, което остана днес от България!!!
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не отидеш да поработиш извън БЪлгария, да видиш лесно ли е?
4
17
 
8
 
! Отговори
Eee преди 7 години
До авс Гордееш ли се с това,че си избрал лесното и си се изнесъл като пръд,ня из *** от Б-я. Като загърбваш един проблем не го решаваш, а само го задълбочаваш, как ще се оправят нещата като всички си плюят на петите и бягат.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма вариант да се върнем ако отново ГЕРБ или БСП спечелят изборите.
2
8
 
35
 
! Отговори
авс преди 7 години
Младите няма да се върнеме дедо. Ти само подпомагаш това да не се върнеме! От 20 години чакам да се върна в България но от такива като теб няма да се върнеме. Знаеш ли защо? Не незнаеш! Незнаеш че с такива като твойте гласове подържате статуквото. Да ама ти незнаеш какво е статукво! Ето това ти е проблема дедо! Затова младите никога няма да се върнеме. Докато гласувате за децата на комунистите за тиквите и за селянжъри от седенките млад народ не очаквайте. Ще останете само ***.нгалите и старците
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На куково лято!

Спонсорирани публикации